Τίποτα σχετικά με τη φυλομετάβαση του Benjamin Simpson δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ο ίδιος αν και τελικά ήταν προορισμένος για να γίνει άντρας, παραδέχεται πως αν είχε γεννηθεί σε λάθος μέρος και χρόνο, σίγουρα θα είχε μεγαλώσει ως μια δυστυχισμένη και εγκλωβισμένη γυναίκα. Μια γυναίκα η οποία δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τον ίδιο, να εύρισκε διέξοδο στην αυτοκτονία.
Ο Benjamin Simpson μεγάλωσε σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης όπου η πρόσβαση στο Internet δεν είναι εύκολη μέχρι και σήμερα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην γνωρίζει καν τον όρο «τρανσέξουαλ» και τι σημαίνει.
Ως μικρό κορίτσι, είχε την αίσθηση πως όταν μεγαλώσει θα γίνει άντρας. Όταν όμως συνειδητοποίησε πως κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί προσπαθούσε να συλλέξει τα κομμάτια εκείνα του παζλ που θα του έδιναν την απάντηση στο γιατί πάντα αισθανόταν άσχημα μέσα στο κορμί του.
Το σχολείο, όπως αναφέρει το nytimes.com ήταν ένα ακόμα μέρος που ο Benjamin ένιωθε άσχημα. Οι φήμες για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και ο όρος «λεσβία» άρχισαν να ακούγονται έντονα. Ο Benjamin όμως ήξερε ότι του άρεσαν τα κορίτσια αλλά δεν ένιωθε πως είναι λεσβία. Για να σβήσει τα κουτσομπολιά, ο Benjamin άρχισε να ντύνεται πιο γυναικεία και προσπάθησε να κάνει σεξ με αγόρια. Κατάλαβε όμως ότι αυτό δεν ήταν αυτό που τον εκπροσωπούσε και σίγουρα όχι αυτό που ήθελε. Δεν ήταν αυτή η ταυτότητα του.
Οι αναζητήσεις του, τον οδήγησαν στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης το 2009. Εκεί άρχισε να αποκαλεί τον εαυτό του «queer λεσβία», έναν όρο που χρησιμοποίησε σε μια προσπάθεια να συμβιβάσει την έλξη του για τις γυναίκες με το ενδιαφέρον του για τα αντρικά σώματα. Εκεί ανακάλυψε και την LGBT κοινότητα και συναναστράφηκε άτομα που ήξεραν ποιοι ήταν ενώ γνώρισε και «gender-fluid» άτομα.
Ο Benjamin ένιωσε για πρώτη φορά πως κάπου ανήκει. Μέσα από πολύωρες συζητήσεις, έμαθε όλους τους όρους που υπήρχαν στην κοινότητα και προσπαθούσε να καταλάβει ποια του ταιριάζει καλύτερα.
Το «κλικ» στο μυαλό του Benjamin
Την άνοιξη του 2015, ο Benjamin σε έξοδο με φίλους για ένα ποτό, κάτι που συνήθιζε να κάνει, έγινε το «κλικ» στο μυαλό του. Η συζήτηση είχε φουντώσει και ξαφνικά ο Benjamin κατάλαβε ότι είναι άντρας. Σηκώθηκε όρθιος και με δυνατή φωνή φώναξε «Είμαι τρανς! Πρέπει να φύγω». Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε τις διαδικασίες της φυλομετάβασης, από τη γυναίκα που ήταν σε άντρα ενώ σε άμεση προτεραιότητα του ήταν το ραντεβού με τον γιατρό ώστε να ξεκινήσει η χορήγηση τεστοστερόνης.
Για δυο χρόνια, ζούσε ως άντρας, και ένιωθε καλά κάθε φορά που κάποιος του απευθυνόταν και του μιλούσε ως άντρα.
Το 2017 υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή κάτι που τον έκανε νιώθει ακόμα καλύτερα με τον εαυτό του και πλέον μπορούσε να διαχειριστεί τη δυσφορία που του προκαλούσε το φύλο του. Ένιωθε καλά, πλέον και με την σεξουαλική του ζωή.
Η «κάτω επέμβαση»
Ο Benjamin είχε διαβάσει για την επέμβαση που γινόταν… κάτω στο διαδίκτυο όμως τα τελικά αποτελέσματα δεν τον ικανοποιούσαν τόσο ώστε να το τολμήσει. «Είπαν ότι δεν ήταν λειτουργικά. Δεν μπορούσες να κατουρήσεις από αυτά. Δεν μπορούσες να νιώσεις τίποτα» ήταν μερικά από όσα είχε διαβάσει και θυμόταν. Ένα βράδυ όμως, σε ένα μπαρ, όταν μπήκε στις ανδρικές τουαλέτες και έκατσε αντί να παραμείνει όρθιος, στρέφοντας τα βλέμματα πάνω του, τον έκανε ν’ αλλάξει γνώμη. Ο φόβος πώς μπορεί να αντιδράσει κάποιος που θα τον δει στις αντρικές τουαλέτες ενώ δεν είχε πέος τον παρότρυνε να προχωρήσει στην επέμβαση.
Ήταν μόλις 26 ετών και δεν ήθελε να ζει με φόβο σε όλη του την υπόλοιπη ζωή. Εκείνη την στιγμή τα μειονεκτήματα της χειρουργικής επέμβασης φάνηκαν ξαφνικά λογικά. Το να έχει πέος θα τον βοηθούσε να αισθάνεται ασφαλής. «Ένιωσα ότι οποιαδήποτε επιπλοκή θα προέκυπτε, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου, ήταν καλύτερη» είπε.
Εκείνο το βράδυ, ο Benjamin το πέρασε «σερφάροντας» και ψάχνοντας πληροφορίες για τη φαλλοπλαστική, μια επέμβαση που μόνο εύκολη δεν είναι καθώς ανάλογα με τον συνδυασμό των διαδικασιών, μπορεί να χρειαστούν μέχρι και χρόνια για να ολοκληρωθεί ένα πέος το οποίο περιλαμβάνει διαφορετικά χειρουργικά στάδια. Η φαλλοπλαστική όμως, εκτός από χρονοβόρα διαδικασία είναι και ακριβή με το κόστος της αγγίζει πολλές χιλιάδες ευρώ. Πλέον όμως, στην Αμερική, αρκετές εταιρίες θέτουν την συγκεκριμένη διαδικασία στα ασφαλιστικά τους προγράμματα θέτοντας της έτσι πιο προσιτή στα τρανς άτομα.
«Δεν είχα ποτέ ξανά πέος, αλλά μόλις το είχα, όλα φάνταζαν λογικά» θα πει ο Benjamin.