Μονάδες του στρατού της Ρωσίας αποπειρώνται να προωθηθούν περαιτέρω στην περιοχή Ντονμπάς στα ανατολικά της Ουκρανίας από τον βορρά, για να περικυκλώσουν ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί, ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Μονάδες τεθωρακισμένων, πεζικού και αλεξιπτωτιστών έπληξαν στόχους στη γραμμή του μετώπου μεταξύ της Ιζιούμ και της Μπάρβενκοφ, σημείωσε.

Για να υποστηρίξουν την προέλασή τους, «οι εισβολείς μετακίνησαν συστοιχίες βαρέων ολμοβόλων 240 χιλιοστών Τιουλπάν και εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών Σμιρτς από την περιοχή Μπιέλγκοροντ σε αυτή της Ιζιούμ», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ρωσικές μονάδες επιτίθενται επίσης στις πόλεις Λίμαν, Σεβεροντονιέτσκ, Ποπάσνα, Αβντιίβκα και Κουράχοβα, συνεχίζοντας την έφοδό τους προς τη Λίμαν, τη Σίβερσκ και τη Σλοβιάνσκ, ανέφερε ακόμη η ενημέρωση του επιτελείου, κατά το οποίο δεν είναι σαφές εάν σημείωσαν εδαφικά κέρδη.

Στο Ντονέτσκ, πάντως, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές έχασαν τη ζωή τους 21 άνθρωποι κι άλλοι 27 τραυματίστηκαν. Δέκα έχασαν τη ζωή τους έπειτα από επίθεση σε στάση λεωφορείου στην Αβντίιβκα, όπως ανέφερε η τοπική αστυνομία.

Ωστόσο, οι ουκρανικές αρχές υποστήριξαν πως οι υπερασπιστές του Ντονμπάς απώθησαν 12 ρωσικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της Τρίτης (3/5). Μάλιστα, ανέφεραν πως προκάλεσαν και αρκετές απώλειες στις ρωσικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων έξι αρμάτων μάχης, δύο πυροβολικών συστημάτων , δύο πυραυλικών συστημάτων, 15 τεθωρακισμένων και άλλων εννιά οχημάτων.

Στο μεταξύ, ο CEO της Ukrzaliznytsia, της σιδηροδρομικής εταιρίας της Ουκρανίας, Ιβάν Γιούρικ, υποστήριξε πως η Ρωσία εξαπέλυσε αριθμό επιθέσεων προς το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ουκρανίας χθες. Ανέφερε πως χτυπήθηκαν έξι σιδηροδρομικοί σταθμοί στα κεντρικά και στη δυτικά της χώρας της.