Ένα από τα δύο χτυπήματα των ρωσικών πυραύλων νωρίτερα στο Κίεβο, χτύπησε κτίριο σε κατοικημένη περιοχή στη συνοικία Σεβτσενκίβσκι. Οι επιθέσεις έγιναν την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, επισκεπτόταν τα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων γίνεται λόγος για τρεις τραυματίες, κάτι που επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, τη στιγμή που η αποστολή της ΕΡΤ μεταδίδει πως αξιωματούχοι στην περιοχή υποστηρίζουν ότι είναι τουλάχιστον έξι.

Βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στα social media δείχνουν τους χαμηλούς ορόφους ενός κτιρίου να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες με πυκνό μαύρο καπνό να βγαίνει από το οικοδόμημα, ενώ στο σημείο έφταναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στελέχη της πυροσβεστικής.

«Αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας», λέει ο Κουλέμπα

Νωρίτερα, ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, Άντον Γκερασένκο, με μήνυμά του στην πλατφόρμα Telegram αποκάλυψε πως οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από την Κριμαία. Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, χαρακτήρισε απόψε τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο «αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας». «Με αυτή την αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας, η Ρωσία αποδεικνύει ακόμη μια φορά τη στάση της απέναντι στην Ουκρανία, την Ευρώπη και τον κόσμο», κατήγγειλε σε μήνυμά του στο Twitter ο Κουλέμπα.

Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο μεταξύ, υπογράμμισε με μήνυμά του στο Twitter: «Πυραυλικές επιθέσεις στο κέντρο του Κιέβου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αντόνιο Γκουτέρες. Την προηγούμενη μέρα καθόταν σε ένα τραπέζι στο Κρεμλίνο και σήμερα πύραυλοι πετάνε πάνω από το κεφάλι του. Καρτ ποστάλ από τη Μόσχα; Θυμάται κανείς γιατί η Ρωσία έχει ακόμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ;».

Με τη σειρά του, ο υπουργός Άμυνας, Ολέκσιι Ρέζνικοφ, δήλωσε: «Κι ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ επισκέπτεται το Κίεβο, ένα μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – η Ρωσία – επιτίθεται με πυραύλους στην πόλη. Αυτή είναι μια επίθεση κατά της ασφάλειας του Γενικού Γραμματέα αλλά και ολόκληρου του κόσμου».