Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε «μεγάλη ανησυχία» σήμερα, Πέμπτη, για το ενδεχόμενο η Κίνα να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στη Ρωσία, προκειμένου να τη βοηθήσει στην επίθεση που έχει εξαπολύσει κατά της Ουκρανίας.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν θα είναι ευθύς και διατεθειμένος να ασκήσει κριτική στον κινέζο ομόλογό του, τον Σι Τζινπίνγκ, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν αύριο, Παρασκευή.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι σχολίασε με νόημα ότι το γεγονός πως η Κίνα δεν έχει καταδικάσει τις ενέργειες της Ρωσίας «λέει πολλά», μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Πληροφορίες περί ανάμιξης του Πεκίνου στο ουκρανικό υπέρ της Μόσχας κυκλοφόρησαν, τις προηγούμενες μέρες, και σε μερίδα του διεθνούς Τύπου ενώ οι μυστικές υπηρεσίες των Αμερικανών φέρονται να επικοινώνησαν σε συμμαχικές χώρες αντίστοιχα στοιχεία.

Τα παραπάνω βρίσκουν αντίθετη την κινεζική κυβέρνηση η οποία διαψεύδει τις ανάλογες δηλώσεις δυτικών αξιωματούχων και δημοσιεύματα.