Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχει αύριο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα έχει αύριο τ με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, με κεντρικό θέμα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος. Στόχος είναι να παραμείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης τον «ανταγωνισμό» ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο.

Νωρίτερα σήμερα, η Κίνα απέρριψε κατηγορηματικά το σχόλιο του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ότι η απροθυμία της να καταδικάσει τη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι ασύμβατη με τη θέση της εν λόγω χώρας όσον αφορά τον χάρτη του ΟΗΕ, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Κίνα πιστεύει ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα των κρατών θα πρέπει να υποστηρίζεται, δήλωσε ο Ζαο Λιζιάν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, σε τακτική συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε συνέντευξή του στο NPR χθες, Τετάρτη, ο Μπλίνκεν δήλωσε πως το γεγονός ότι η Κίνα δεν εναντιώθηκε έντονα στην επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία αντιβαίνει στις δεσμεύσεις της Κίνας ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας.