Πυρ και μανία φέρεται να είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει την επιτυχημένη έκβαση που προσδοκούσε. Έτσι, ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να έδιωξε μερικούς από τους κορυφαίους στρατηγούς του, θεωρώντας ότι οι λάθος πληροφορίες και η κακή στρατηγική οδήγησαν τα στρατεύματά του σε μια σειρά από ντροπιαστικές ήττες τις πρώτες ημέρες του πολέμου.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, o Oleksiy Danilov, επικεφαλής του συμβουλίου ασφαλείας της Ουκρανίας, είπε ότι «περίπου οκτώ» Ρώσοι διοικητές έχουν απολυθεί από την έναρξη της σύγκρουσης, καθώς η Μόσχα προσπαθεί να αλλάξει στρατηγική, καθώς η απόπειρα για κατάληψη της Ουκρανίας σε λίγες ημέρες απέτυχε.

Λέγεται επίσης ότι ο Πούτιν είναι εξοργισμένος με τους διοικητές της υπηρεσίας ασφαλείας FSB -την οποία διηύθυνε- που του έδωσαν πληροφορίες ότι η Ουκρανία ήταν αδύναμη, γεμάτη νεοναζιστικές ομάδες και ότι θα παραδινόταν εύκολα εάν δεχόταν επίθεση.

Κατηγορεί τις υπηρεσίες πληροφοριών

Ο Philip Ingram, ειδικός σε θέματα ασφάλειας και πρώην ανώτερος αξιωματικός των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, είπε στους Times ότι ο Πούτιν είναι προφανώς «πολύ θυμωμένος» και κατηγορεί τις υπηρεσίες πληροφοριών του.

«Τους κατηγορεί ότι του έδωσαν τις συμβουλές που οδήγησαν στην κακή λήψη αποφάσεων στην Ουκρανία», είπε.