Τραγικές είναι οι ιστορίες που έρχονται στο φως για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, που συνεχίζεται για 13η ημέρα. Ένα επτάχρονο κορίτσι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης «βόμβας διασποράς» σε σχολείο, καθώς ο παππούς της προσπαθούσε απεγνωσμένα να το προστατεύσει από την έκρηξη.

Το κορίτσι, η Alisa Hlans, 7 ετών, ήταν ένας από τους έξι ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους όταν χτυπήθηκε το σχολείο στην πόλη Okhtyrka τη δεύτερη μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Για την 7χρονη μίλησε η σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ολένα, αναφέροντας ότι ο παππούς της ήταν αυτός που προσπάθησε να τη σώσει. Μάλιστα εικόνες από το σημείο της επίθεσης, δείχνουν πτώματα μπροστά στην είσοδο καθώς το προσωπικό προσπαθούσε να φύγει με τα παιδιά.

https://twitter.com/knee7514/status/1500941310177513476

Ο παππούς της σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της

Ο παππούς της Alisa φέρεται να σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της εγγονής του, πριν εκείνη μεταφερθεί τραυματισμένη εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου πέθανε μια μέρα αργότερα.

Ο Ρώσος στρατός κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε βόμβες διασποράς στην επίθεση, με το κατεστραμμένο νηπιαγωγείο να δείχνει σημάδια πολλαπλών εκρήξεων από μία μόνο βόμβα. Είναι ένας ισχυρισμός που το Κρεμλίνο, ωστόσο, έχει αρνηθεί.