Η πραγματική εξουσία δεν έχει… ηλικία.

Από το νεαρό πρίγκιπα Γεώργιο του Κέμπριτζ, ετών 1, μέχρι το βραβευθέντα με βραβείο Πούλιτζερ συγγραφέα Herman Wouk, ετών 100, δείτε παρακάτω μερικούς από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο… ανά δεκαετία.

Όπως αναφέρει το Business Insider, για τη δημιουργία της λίστας ελήφθησαν υπόψη τέσσερα κριτήρια: α) εντολή, ή αλλιώς ο βαθμός στον οποίο το πρόσωπο μπορεί να ελέγχει επίσημα μια ομάδα των ανθρώπων, β) η παρελθοντική επιρροή, ή πόσο το άτομο έχει αλλάξει τον κόσμο, γ) η μελλοντική επιρροή, ή πόσο το πρόσωπο αυτό είναι πιθανό να αλλάξει τον κόσμο προς τα μπροστά και, δ) η περιουσία του.

1. Ετών 1: Πρίγκιπας Γεώργιος του Κέμπριτζ

Διάδοχος του βρετανικού θρόνου

Τι είναι αυτό που τον κάνει ισχυρό: Μετά τον παππού και τον πατέρα του ο πρίγκιπας Γεώργιος είναι ο τρίτος στη σειρά διάδοχος του βρετανικού θρόνου. Όταν ήταν οκτώ μόλις μηνών έκανε την πρώτη του επίσημη βασιλική περιοδεία –ένα ταξίδι 19 ημερών στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.

2. Ετών 9: Ο Evan από EvanTubeHD

Σταρ του YouTube

Τι είναι αυτό που τον κάνει ισχυρό: Ο νεαρός Evan είναι ο οικοδεσπότης του EvanTubeHD, ενός καναλιού αξιολόγησης παιχνιδιών στο YouTube, με πάνω από 875.000 θεάσεις σε κάθε βίντεο. Είναι ο πιο μικρός και πιο πλούσιος σταρ του YouTube, βγάζοντας 1,3 εκατ. δολάρια το χρόνο.

3. Ετών 11: Quvenzhané Wallis

Ηθοποιός

Τι είναι αυτό που την κάνει ισχυρή: Είναι η πιο μικρή ηθοποιός που έχει λάβει υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού για το ρόλο της στην ταινία «Beasts of the Southern Wild». Στο βιογραφικό της έχει επίσης μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο ριμέικ της ταινίας «Annie».

4. Ετών 13: Σάσα Ομπάμα

Κόρη του προέδρου Ομπάμα

Τι είναι αυτό που την κάνει ισχυρή: Η Σάσα Ομπάμα μπορεί να κάνει ό,τι και τα υπόλοιπα κορίτσια της ηλικίας της, όμως δεν παύει να είναι η κόρη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

5. Ετών 17: Μαλάλα Γουσαφζάι

Ακτιβίστρια για θέματα εκπαίδευσης κοριτσιών

Τι είναι αυτό που την κάνει ισχυρή: Η νεότερη βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης. Η Γουσαφζάι έχει γίνει το σύμβολο των νερών κοριτσιών που μάχονται την καταπίεση των Ταλιμπάν, σε ό,τι αφορά τα θέματα της εκπαίδευσης των γυναικών.

6. Ετών 23: Neymar da Silva Santos Júnior

Ποδοσφαιριστής

Τι είναι αυτό που τον κάνει ισχυρό: Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

7. Ετών 24: Evan Spiegel

CEO του Snapchat

Τι είναι αυτό που τον κάνει ισχυρό: Η εφαρμογή που δημιούργησε έχει κερδίσει τουλάχιστον 100 εκατ. χρήστες σε όλον τον κόσμο, ανεβάζοντας την αξία της κοντά στα 10 δισεκατομμύρια.

8. Ετών 31: Mark Zuckerberg

CEO του Facebook

Τι είναι αυτό που τον κάνει ισχυρό: Ο Zuckerberg «έχτισε» το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, με πάνω από 1 δισ. χρήστες.

9. Ετών 42: Larry Page

CEO και συνιδρυτής της Google

Τι είναι αυτό που τον κάνει ισχυρό: Όταν ανέλαβε τη θέση του CEO της Google, ήθελε να αναζωογονήσει το όραμα της εταιρείας. Σήμερα η εταιρεία εξακολουθεί να θεωρείται ηγέτης στο χώρο του διαδικτύου.

10. Ετών 47: Reid Hoffman

Συνιδρυτής του LinkedIn

Τι είναι αυτό που τον κάνει ισχυρό: Η αξία του LinkedIn υπολογίζεται στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος ο Hoffman συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο του περιοδικού Time.

11. Ετών 53: Μπαράκ Ομπάμα

Πρόεδρος των ΗΠΑ

Τι είναι αυτό που τον κάνει ισχυρό: Χρειάζεται εξήγηση;

12. Ετών 59: Μπιλ Γκέιτς

Συνιδρυτής της Microsoft και cochair στο ίδρυμα Bill and Melinda Gates Foundation

Τι είναι αυτό που τον κάνει ισχυρό: Με καθαρή περιουσία στα 82 δισ. δολάρια, ο Μπιλ Γκέιτς είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

13. Ετών 60: Άνγκελα Μέρκελ

Καγκελάριος της Γερμανίας

Τι είναι αυτό που την κάνει ισχυρή: Στην τρίτη θητεία της ως καγκελάριος της Γερμανίας, η Μέρκελ εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην πατρίδα της, με τους Γερμανούς να θέλουν να κατεβαίνει και για τέταρτη φορά.

14. Ετών 75: Carlos Slim Helú

Μεγαλοεπιχειρηματίας του Μεξικού

Τι είναι αυτό που τον κάνει ισχυρό: Επί τέσσερα χρόνια ήταν ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. Τώρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά από τον Μπιλ Γκέιτς. Η περιουσία του εκτιμάται στα 79,2 δισ. δολάρια.

15. Ετών 78: Πάπας Φραγκίσκος

Ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας

Τι είναι αυτό που τον κάνει ισχυρό: Έγινε ο πρώτος μη Ευρωπαίος ποντίφικας μετά από 1.300 χρόνια.

16. Ετών 89: Βασίλισσα Ελισάβετ II

Αρχηγός του κράτους του Ην. Βασιλείου και 15 άλλων κοινοπολιτειών

Τι είναι αυτό που την κάνει ισχυρή: Ανέβηκε στην εξουσία σε ηλικία 25 ετών και είναι η μακροβιότερη βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

17. Ετών 95: Anne Cox Chambers

Ιδιοκτήτρια μέσων ενημέρωσης

Τι είναι αυτό που την κάνει ισχυρή: Σε ηλικία 95 ετών η Anne Cox Chambers είναι η τέταρτη πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο. Η περιουσία της ανέρχεται στα 17,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

18. Ετών 96: Henry Hillman

Επιχειρηματίας και επενδυτής

Τι είναι αυτό που τον κάνει ισχυρό: Έκανε μια περιουσία 2,5 δισ. δολαρίων –βρίσκεται στη θέση Νο. 737 του Forbes- επενδύοντας τα χρήματα που κληρονόμησε από τον πατέρα του το 1959.

19. Ετών 99: David Rockefeller Sr.

Πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Chase National Bank

Τι είναι αυτό που τον κάνει ισχυρό: Για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα, το όνομα της οικογένειας Ροκφέλερ ήταν συνώνυμο με τον πλούτο και τη δύναμη.

20. Ετών 100: Herman Wouk

Βραβευθείς με Πούλιτζερ συγγραφέας

Τι είναι αυτό που τον κάνει ισχυρό: Το πιο γνωστό μυθιστόρημά του, «The Caine Mutiny», έμεινε για 47 εβδομάδες στην bestseller λίστα των New York Times και του χάρισε το βραβείο Πούλιτζερ το 1951.