Τυχερός ήταν ένας 21χρονος ναύτης από το πλοίο Eastern Star που ναυάγησε και αναποδογύρισε στον ποταμό Γιανγκτσέ στην Κίνα, ο οποίος ήταν μεταξύ αυτών που διασώθηκαν από τη μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία στην ιστορία της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters ο 24χρονος δύτης Guan Dong ήταν στην ομάδα των πρώτων δυτών που βούτηξαν στο ποταμό αμέσως μετά την τραγωδία. Έδωσε τον εξοπλισμό του στον πανικόβλητο Chen προκειμένου να τον καθησυχάσει και να τον σώσει και στη συνέχεια κατάφερε να ανέβει μόνος του στην επιφάνεια του νερού!

Παράλληλα με τους δυνατούς θορύβους και τη φασαρία που επικρατούσε κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης στο αναποδογυρισμένο Easter Star στον ποταμό Γιάνκτσε, ακούστηκαν και αδύναμα χτυπήματα μέσα από το ναυαγισμένο πλοίο.

«Υπάρχουν άνθρωποι! Υπάρχουν άνθρωποι!», φώναζαν οι διασώστες.

Παγιδευμένη μέσα σε έναν θύλακα αέρα μέσα στην καμπίνα της στο Eastern Star, καμπίνα που μοιραζόταν με άλλες τέσσερις γυναίκας, η 65χρονη Zhu Hongmei ανταποκρινόταν με τα αδύναμα χτυπήματά της στα χτυπήματα των διασωστών που επιχειρούσαν να διαπιστώσουν αν υπάρχουν επιζώντες παγιδευμένοι μέσα στο σκάφος το οποίο βυθίστηκε τη Δευτέρα.

Ακολουθώντας τα χτυπήματα οι βατραχάνθρωποι εντόπισαν τη Zhu, την καθησύχασαν και της εξήγησαν ήρεμα πώς να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό ώστε να μπορέσουν να τη βγάλουν στην επιφάνεια.

Εξαντλημένη η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν μεταξύ των τυχερών που ξαναείδαν το φως του ήλιου, 12 ώρες μετά το ναυάγιο. «Είναι και ο άνδρας μου στο πλοίο αλλά δεν μπορούσα να τον βρω», είπε η Zhu μιλώντας από το κρεβάτι του νοσοκομείου, με το πρόσωπό της γεμάτο δάκρυα.

Είναι μεταξύ των 14 ανθρώπων που εντοπίστηκαν ζωντανοί μετά το ναυάγιο ενώ ακόμα 65 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί. Οι υπόλοιποι από τους περίπου 460 επιβαίνοντες παραμένουν αγνοούμενοι.

Ο 58χρονος Wu Jianqiang θυμάται να διαβεβαιώνει τη γυναίκα του πως όλα θα πάνε καλά καθώς το πλοίο κλυδωνιζόταν εν μέσω κακοκαιρίας. Την κρατούσε γερά από τα χέρια αλλά τα ορμητικά νερά τους χώρισαν. «Άφησέ με εμένα!» την άκουσε να του φωνάζει ενώ εκείνος βγήκε από ένα παράθυρο και κολύμπησε στην όχθη. Τι απέγινε η γυναίκα του, ακόμα δεν ξέρει…