Οι αποφάσεις των ανθρώπων που μπορεί να είναι ελαφρώς διφορούμενες, στα social media αποκτούν άλλη βαρύτητα και σίγουρα αντιμετωπίζονται με λιγότερη ψυχραιμία και περισσότερη υπερβολή. Αυτή είναι και η περίπτωση μίας μαμάς από το Τέξας η οποία ανέβασε βίντεο στο οποίο έλεγε ότι σκοπεύει να θηλάζει το παιδί της μέχρι τα 6 του χρόνια. Χρήστες του TikTok την κατηγόρησαν μέχρι και για κακοποίηση παιδιών και εκείνη σήκωσε το γάντι.

Η 21χρονη Jacy Campbell, αποκάλυψε τον στόχο της σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο TikTok νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το οποίο συγκέντρωσε περισσότερες από 1,9 εκατομμύρια προβολές.

«Θα έπρεπε να είσαι μια άρρωστη μητέρα για να σχεδιάζεις να θηλάσεις το παιδί μέχρι τα έξι της», έγραψε η Campbell στο κλιπ της, σχολιάζοντας έτσι την κριτική που άκουσε για την απόφασή της.

https://www.tiktok.com/@justjacythings/video/7049411859778178309

Η κριτική για «σεξουαλική επίθεση» και η απάντηση της μητέρας

Η νεαρή μαμά – που φαίνεται να κρατά την 1χρονη κόρη της, στο κλιπ – σηκώνει τους ώμους και γελάει με τους επικριτές της. Πρόσθεσε επίσης μια λεζάντα υποστηρίζοντας ότι το να θηλάζουν τα παιδιά μέχρι να πάνε στο δημοτικό σχολείο είναι «καλό για αυτά».

Ένας χρήστης απάντησε γράφοντας: «Το παιδί σας θα σας μισεί πλήρως για αυτό στο μέλλον. Είναι μια μορφή σεξουαλικής επίθεσης».

Η 21χρονη κοπέλα απάντησε υπερασπιζόμενη την επιλογή της: «Ο παρατεταμένος θηλασμός δεν είναι σεξουαλική επίθεση. Δεν υπάρχει τίποτα σεξουαλικό στο να τρώει ένα παιδί. Επειδή εσύ σεξουαλικοποιείς τα γυναικεία στήθη, δεν σημαίνει ότι το κάνει και ένα παιδί». είπε. «Δεν έχεις καν παιδιά, οπότε σταμάτα!»

Σύμφωνα με επιστήμονες, μόλις το 14% των μαμάδων στις ΗΠΑ εξακολουθούν να θηλάζουν τα μωρά τους μετά την ηλικία των 18 μηνών.