Η ιστοσελίδα Wikileaks δημοσίευσε σήμερα το τηλεγράφημα ενός αμερικανού διπλωμάτη, ο οποίος περιέγραφε ένα γάμο στον Καύκασο κατά τη διάρκεια του οποίου ο πρόεδρος της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, προσέφερε στους νιόπαντρους 5 κιλά χρυσού ως γαμήλιο δώρο, έρανε τους προσκεκλημένους με χαρτονομίσματα και χόρευε έχοντας στην πίσω τσέπη του παντελονιού του ένα επιχρυσωμένο αυτόματο όπλο.

Ο Καντίροφ συνοδευόταν στο γάμο από τον πατέρα του γαμπρού, Γκάτζι Μαχάτσεφ, ο οποίος είναι μέλος της Δούμας και επικεφαλής της πετρελαϊκής εταιρείας του Νταγκεστάν.

Στη διάρκεια της δεξίωσης που έγινε στο Νταγκεστάν ο Καντίροφ «έρανε τα παιδιά που χόρευαν με χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων», αναφέρει το μήνυμα που έστειλε το 2006 στην Ουάσινγκτον ο επικεφαλής της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα, Ντάνιελ Ράσελ.


(Ο Πρόεδρος της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ)

«Ο Γκάτζι μας είπε στη συνέχεια ότι ο Ραμζάν Καντίροφ έστειλε στο ευτυχές ζεύγος ένα κομμάτι χρυσού βάρους πέντε κιλών ως γαμήλιο δώρο», προσθέτει ο Ράσελ που σχολιάζει ότι ο Τσετσένος πρόεδρος χόρευε «άχαρα» έχοντας στην πίσω τσέπη του τζιν παντελονιού του ένα επιχρυσωμένο όπλο.

Ο Καντίροφ έχει κατηγορηθεί από μη κυβερνητικές οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι εμπλέκεται σε εγκληματικές ενέργειες.

Στα μέσα Νοεμβρίου δικαστήριο της Βιέννης που εξετάζει τη δολοφονία του Τσετσένου αντικαθεστωτικού, Ούμαρ Ισραΐλοφ, ανακοίνωσε ότι θέλει να καταθέσει μέσω τηλεδιάσκεψης ο Καντίροφ, για τον οποίο η αυστριακή αστυνομία υποψιάζεται ότι κρύβεται πίσω από την υπόθεση αυτή.