Η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, επανεξέλεξε γενικό γραμματέα τον Άντρο Κυπριανού, ο οποίος ήταν ο μόνος υποψήφιος. Από τα 105 μέλη της ΚΕ υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Κυπριανού ψήφισαν 98, εναντίον τρεις και τέσσερα ψηφοδέλτια ήταν λευκά. Το 21ο συνέδριο του ΑΚΕΛ έληξε το μεσημέρι με ομιλία του κ. Κυπριανού, ο οποίος τόνισε ότι επιτακτικό καθήκον είναι «να στηρίξουμε τον σύντροφο Δημήτρη Χριστόφια στις προσπάθειες που καταβάλλει για να επιλύσει το Κυπριακό».

Επίσης , δήλωσε ότι «Μόνο με τη λύση θα μπορέσει να επικρατήσει ειρήνη στο νησί, μόνο με τη λύση θα νιώθουμε όλοι ασφάλεια και σταθερότητα και μόνο με τη λύση θα δημιουργηθούν προοπτικές για να αναπτυχθεί ο τόπος και να υπάρξει πρόοδος και ευημερία για το σύνολο του κυπριακού λαού».

Εν τω μεταξύ, στην Πάφο παραβρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελλάδας, Γιώργος Νικητιάδης, για το Β’ Αθλητικό Συμπόσιο στη μνήμη του Ανδρέα Ομήρου. Σε χαιρετισμό του ο κ. Νικητιάδης τόνισε ότι ο αληθινός αθλητισμός είναι «ο αθλητισμός του ευ αγωνίζεσθε, ο αθλητισμός που εμείς πρώτοι οργανωμένα γεννήσαμε στην αρχαία Ελλάδα». Το συμπόσιο, το οποίο οργάνωσαν η εφημερίδα «Ο Ταχυδρόμος της Πάφου» και η Θεματική Επιτροπή Αθλητισμού της ΕΔΕΚ, τίμησε το θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου Μίμη Παπαϊωάννου. Στο συμπόσιο παραβρέθηκε και ο Έλληνας Ολυμπιονίκης Πύρος Δήμας.