Αν νομίζατε ότι το Σαββατοκύριακο «πέφτει» Σάββατο και Κυριακή σε όλον τον πλανήτη, θα πρέπει να αναθεωρήσετε, καθώς υπάρχει μια χώρα στην οποία αυτό δεν ίσχυε μέχρι σήμερα.
Ο λόγος για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία θα προχωρήσουν σε εργάσιμη εβδομάδα τεσσερισήμισι ημερών ξεκινώντας από την επόμενη εβδομάδα, με το πλήρες Σαββατοκύριακο να πέφτει το Σάββατο και την Κυριακή, όπως μετέδωσε σήμερα, Τρίτη (7/12) το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.
Σήμερα το «Σαββατοκύριακο» σε αυτό το κράτος του Κόλπου «πέφτει» Παρασκευή και Σάββατο. Σύμφωνα με το WAM, από την 1η Ιανουαρίου του 2022 οι υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα μεταφερθούν στο καθεστώς του νέου σαββατοκύριακου, που ξεκινά το απόγευμα της Παρασκευής.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο εμπορικός και τουριστικός κόμβος της περιοχής, έχουν κατά την προηγούμενη χρονιά λάβει μέτρα για να καταστήσουν την οικονομία τους πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις και ικανούς εργαζομένους σε μια περίοδο κατά την οποία εντείνεται η οικονομική αντιπαλότητα με τη γειτονική Σαουδική Αραβία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της κυβέρνησης
Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, η κίνηση θα «διασφαλίσει ομαλές χρηματοπιστωτικές, εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές με χώρες που ακολουθούν το διήμερο αργίας Σαββάτου-Κυριακής, διευκολύνοντας τους ισχυρότερους διεθνείς επιχειρηματικούς δεσμούς και τις ευκαιρίες για χιλιάδες πολυεθνικές εταιρίες και εταιρίες που εδρεύουν στα ΗΑΕ».
Η Παρασκευή είναι εβδομαδιαία αργία σε πολλές χώρες που είναι κυρίως μουσουλμανικές. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι βάσει της νέας εργασιακής εβδομάδες για τους κυβερνητικούς φορείς, το ωράριο εργασίας την Παρασκευή θα λήγει στις 12 το μεσημέρι πριν από τα κηρύγματα και τις προσευχές της ημέρας αυτής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η παράταση του σαββατοκύριακου εντάσσεται στις προσπάθειες των ΗΑΕ να ενισχύσουν την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.
Τα ΗΑΕ έχουν επίσης κάνει πιο φιλελεύθερη τη νομοθεσία αναφορικά με τη συγκατοίκηση πριν από τον γάμο, την κατανάλωση αλκοόλ και την οικογενειακή κατάσταση παράλληλα με τη θέσπιση μακροπρόθεσμης βίζας ως έναν τρόπο για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν ικανούς εργαζομένους και να ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις να ανοίξουν καταστήματα εκεί.