Ο στενός συνεργάτης του Ματέο Ρέντσι, Γκρατσιάνο Ντελρίο, αναλαμβάνει νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της Ιταλίας, σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού Τύπου.

Ο νέος υπουργός, μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα ορκισθεί σήμερα το βράδυ στις 20:00 (ώρα Ιταλίας) ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ο Ντελ Ρίο, 55 ετών, ήταν μέχρι σήμερα υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, σε συνεχή επαφή με τον Ρέντσι, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο Μαουρίτσιο Λούπι, στέλεχος της Νέας Κεντροδεξιάς, παραιτήθηκε από την θέση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών την 23η Μαρτίου.

Η απόφασή του ακολούθησε την δημοσιοποίηση τηλεφωνικών υποκλοπών στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας, βάσει των οποίων η οικογένεια του Λούπι φέρεται να έλαβε δώρα από επιχειρηματίες οι οποίοι κατηγορούνται για διαβλητή ανάθεση κρατικών εργολαβιών.

Σύμφωνα με αναλυτές, μετά το καθολικό Πάσχα, την 5η Απριλίου, ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι πρόκειται να προχωρήσει σε υπουργοποίηση στελέχους της Νέας Κεντροδεξιάς, με αρμοδιότητες που θα σχετίζονται άμεσα με την Κάτω Ιταλία.