Η μελλοντική συνεργασία Βελιγραδίου – Πρίστινας και η θέση των Σέρβων στο Κόσοβο απασχόλησε την τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Ίσα Μουστάφα.

Όπως μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, οι κ.κ. Βούτσιτς και Μουστάφα συμφώνησαν ότι όλα τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται μέσω διαλόγου και ότι μετά την εδραίωση άμεσης επαφής, στο μέλλον θα επικοινωνούν απευθείας για όλα τα πιθανά προβλήματα.

Σε δηλώσεις του, σήμερα, σε δημοσιογράφους, ο Σέρβος πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ίδιος και ο κ. Μουστάφα έχουν διαφορετικές απόψεις για τον κόσμο, για το μέλλον, για το Κόσοβο, αλλά είναι φυσιολογικό να συζητούν.

«Καθήκον μου είναι να συζητώ και πάντα θα συνομιλώ μαζί του», επισήμανε ο κ. Βούτσιτς, προσθέτοντας ότι συζήτησε με τον κ. Μουστάφα για τη συνέχιση του διαλόγου Βελιγραδίου – Πρίστινας.

Η τελευταία συνάντηση των αντιπροσωπειών Βελιγραδίου – Πρίστινας στο πλαίσιο του διαλόγου για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο πλευρών διεξήχθη στις 9 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, όταν επιτεύχθηκε συμφωνία για το δικαστικό σύστημα.