Τουλάχιστον 12 Αμερικανοί στρατιώτες πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters το βράδυ της Πέμπτης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox μετέδωσε λίγα λεπτά νωρίτερα ότι οι 11 από αυτούς ήταν πεζοναύτες. Ρεπόρτερ του ίδιου Μέσου, επικαλούμενος επίσης Αμερικανούς αξιωματούχους, έγραψε στο Twitter, νωρίτερα απόψε, ότι οι νεκροί Αμερικανοί στρατιώτες είναι «τουλάχιστον 10» και οι τραυματίες δεκάδες.

Προηγουμένως, η Wall Street Journal μετέδωσε πως ο Αμερικανός πρέσβης στην Καμπούλ είπε ότι τέσσερις Αμερικανοί πεζοναύτες έχασαν τη ζωή τους.

Εκπρόσωπος του πενταγώνου επιβεβαίωσε προ ωρών ότι «ένας αριθμός Αμερικανών πεζοναυτών» συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης.

Τις πληροφορίες περί 10 νεκρών στρατιωτών των ΗΠΑ μετέδωσε και το πρακτορείο Anadolu.

Τουλάχιστον 40 οι νεκροί

Επισημαίνεται πως ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν έχει διευκρινιστεί. Ένα στέλεχος των Ταλιμπάν είπε ότι 13-20 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, σκοτώθηκαν. Πηγές του αφγανικού υπουργείου Υγείας ανέβασαν τον αριθμό αυτόν σε τουλάχιστον 40, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Την επίθεση καταδίκασαν ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, δεκάδες κυβερνήσεις αλλά και οι Ταλιμπάν.

*Φωτογραφία αρχείου