Η σερβική κυβέρνηση δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τα μέτρα λιτότητας, ή να κάνει συμβιβασμούς, διότι, σε διαφορετική περίπτωση, η χώρα απειλείται από οικονομική κατάρρευση σύντομα, υπογράμμισε, σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία αλλαγή και να κάνει συμβιβασμούς, όταν ρωτήθηκε στη διάρκεια συνέντευξής του στον σταθμό Β92, για το πώς η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τις απεργίες στον απόηχο των περικοπών που επιβάλλονται σε συντάξεις και σε μισθούς στο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με τον κ. Βούτσιτς, σε περίπτωση που η κυβέρνηση υπαναχωρήσει και δεν προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, τότε η χώρα κινδυνεύει με κατάρρευση της οικονομίας, ενώ, παράλληλα, απειλείται και η ευρωπαϊκή της πορεία.

Υπογράμμισε ότι οι πολίτες που είναι δυσαρεστημένοι – συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών – πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι “αυτό που κάνουμε (περικοπές σε μισθούς και συντάξεις) δεν είναι «ένδειξη μίσους, αλλά απόδειξη ότι αγωνιζόμαστε για το μέλλον της χώρας μας».