Ο νομάρχης της Λομβαρδίας πρόκειται να υπογράψει σήμερα το αίτημα για να κηρυχθεί ολόκληρος ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εξ’ αιτίας της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε τη βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα την περιοχή.

Παράλληλα, στη Ρώμη, ο δήμος παίρνει μέτρα για να αποφευχθούν τα προβλήματα στην ιταλική πρωτεύουσα, σε περίπτωση που πλημμυρίσει ο Τίβερης, καθώς τα νερά του ποταμού, έχουν ξεπεράσει τα όρια επιφυλακής και αναμένεται να πλημμυρίσει σήμερα το βράδυ.

Στην κεντρική και τη βόρεια Ιταλία έχουν εκδοθεί από τις αρχές ειδοποιήσεις στον πληθυσμό να αποφεύγει να διασχίζει ποτάμια και γέφυρες, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος πλημμυρών.

Την ίδια ώρα, περισσότερα από 188 άτομα βρίσκονται αποκλεισμένα από σήμερα το πρωί λόγω των κατολισθήσεων που έχουν συμβεί σε χωριά του Μπέργκαμο, που έχουν καταστρέψει το οδικό δίκτυο.

Πολυάριθμες είναι οι επεμβάσεις της πυροσβεστικής σε ολόκληρη την γειτονική χώρα, για απαντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς των πλημμυροπαθών, ενώ στη Γένοβα, τα νερά κατέστρεψαν ένα νεκροταφείο με αποτέλεσμα να σπάσουν οι τάφοι και οι νεκροί να παρασυρθούν σε μεγάλη απόσταση…