Κατά τη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού κοντά στη μεθόριο με τον Ισημερινό, οι αρχές της Κολομβίας σκότωσαν δεκατρείς μαχητές της αριστερής οργάνωσης Farc βρήκαν το θάνατο .

«Δεκατρείς τρομοκράτες των Farc έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των κοινών και συντονισμένων επιχειρήσεων της αστυνομίας, της πολεμικής αεροπορίας και του στρατού ξηράς, κατά τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα», τονίζεται στο ανακοινωθέν του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Οι βομβαρδισμοί είχαν ως στόχο καταυλισμό των ανταρτών σε αγροτική ζώνη της κοινότητας Ιπιάλες, στα νοτιοδυτικά, ο οποίος εντοπίσθηκε «κατόπιν έντονης αναζήτησης πληροφοριών από την εθνική αστυνομία», τονίζεται από το υπουργείο, σύμφωνα με το οποίο στον καταυλισμό στρατωνιζόταν η μονάδα μετώπου 48 των ανταρτών.

Ο στρατός και η αστυνομία αιχμαλώτισαν επίσης δύο τραυματίες αντάρτες, ένας εκ των οποίων είναι από τον Ισημερινό και ηλικίας κάτω των 18 ετών, τονίζει το υπουργείο.

Παρά τα συνεχόμενα πλήγματα που η κολομβιανή κυβέρνηση έχει καταφέρει εναντίον τους, οι Farc εξακολουθούν να διατηρούν ακόμη μία δύναμη 7.000 μαχητών.