Σε σκληρή μάχη για την προεδρία έχουν επιδοθεί τόσο η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, όσο και ο αντίπαλός της Αέσιο Νέβες, 10 μόλις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη από την εταιρεία Ibope.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Νέβες συγκεντρώνει το 45% των ψήφων έναντι του 43% της Ρουσέφ. Οι δύο υποψήφιοι συνεχίζουν να έχουν διαφορά μόλις 2 ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Ibope που διενεργήθηκε 6 ημέρες νωρίτερα. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, ο Νέβες είχε το προβάδισμα με 51% έναντι του 49% της Ρουσέφ.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών, οι οποίες διεξήχθησαν στις 5 Οκτωβρίου, η απερχόμενη πρόεδρος Ρουσέφ επικράτησε με 41,6% έναντι του 33,6% του Νέβες.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ της 10ης και 15ης Οκτωβρίου για λογαριασμό του ομίλου μέσων ενημέρωσης Globo, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 3.010 ψηφοφόρων. Το ποσοστό σφάλματος της δημοσκόπησης αυτής είναι ±2,0%.