Τον φετινό Αύγουστο η UNICEF πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη επιχείρηση παροχής βοήθειας έκτακτης ανάγκης στην ιστορία της, μέσα σε ένα μόνο μήνα, όπως επισημαίνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η UNICEF παρείχε τον Αύγουστο 1.000 τόνους προμηθειών για παιδιά που έχουν εμπλακεί στις πιο επείγουσες κρίσεις στον κόσμο. Όπως σημειώνεται, «διαβλέποντας την ανάγκη ν’ αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια, σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών, όπως οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στο Ιράκ και το ξέσπασμα της επιδημίας του Έμπολα στη Δυτική Αφρική, η UNICEF εξασφάλισε όσο το δυνατόν περισσότερες πτήσεις.

Μέσα σε 27 ημέρες, από τις αποθήκες της UNICEF στην Κοπεγχάγη, έχουν αποσταλεί 33 φορτία με προμήθειες έκτακτης ανάγκης για τις πιο ταραγμένες περιοχές του κόσμου». Ιατρικός εξοπλισμός, τρόφιμα, σκηνές και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στάλθηκαν σε οικογένειες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το βορειοδυτικό Ιράκ, τη Λιβερία, την Παλαιστίνη, το νότιο Σουδάν, τη Συρία, το Λίβανο και την Ιορδανία.