Ο Abdel-Majed Abdel Bary, ή αλλιώς «Τζιχάντι Τζον» φέρεται πως ήταν ο στυγνός εκτελεστής του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

Η Daily Mail παρουσιάζει μια σειρά από φωτογραφίες του 23χρονου στο Facebook που δείχνουν πως από δημοφιλής ράπερ έγινε μέλος των τζιχαντιστών.

Ο Abdel-Majed Abdel Bary ζούσε στο Λονδίνο και είχε ξεκινήσει ως ως ράπερ με το όνομα L Jinny. Σύντομα, όμως, άλλαξε χαρακτήρα, εγκατέλειψε τους γονείς του και το πανάκριβο σπίτι στο οποίο διέμενε.

Η αλλαγή του δεν περιορίστηκε μόνο στο χαρακτήρα του αλλά και στο ντύσιμό του: από τα φαρδιά, αθλητικά ρούχα, άρχισε να φοράει κουκούλες, ρούχα παραλλαγής και να κρατάει με πάθος καλάσνικοφ και φυσίγγια.

Σε μια ανάρτησή του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης γράφει:

«Ντροπή στους Μουσουλμάνους που στεναχωριούνται για τη δράση των τζιχαντιστών».

Σε μια άλλη ανάρτησή του γράφει: «Αυτοί που έχουν ταχθεί να διαφυλάττουν τις ζωές και την ελευθερία αβοήθητων γυναικών και παιδιών, τους λένε τρομοκράτες και ισλαμιστές».

Ένας γάλλος φυλακισμένος που κρατείτο από τον «Τζον» λέει πως ήταν μέλος μιας ομάδας βρετανών τζιχαντιστών που έφεραν το όνομα «The Beatles». Σύμφωνα με την Sun πολλοί από αυτούς έχουν φωνές που μοιάζουν και χρησιμοποιούν το ίδιο λεξιλόγιο στα βίντεο προπαγάνδας που προβάλλουν.

Ένας ειδικός είπε στην εφημερίδα,ότι η φωνή του μοιάζει πολύ με αυτή που ακούγεται στο βίντεο με τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου.

Οι φίλοι του «Τζον» αναφέρουν πως άρχισε να αλλάζει όταν ήρθε σε επαφή με τζιχαντιστές οι οποίοι και του έκαναν πλύση εγκεφάλου.

Μάλιστα ένας από αυτούς λέει: «Ήταν ταλέντο στη μουσική. Θα μπορούσε να τα καταφέρει και να βγάλει δίσκους. Κάποιοι, όμως, μπήκαν μέσα στο μυαλό του και τον έκαναν εκδικητικό και φανατικό».