Ο γενικός εισαγγελέας της Νότιας Ντακότα είχε καταθέσει ότι χτύπησε με το αμάξι του ένα ελάφι πέρυσι, ενώ τραυμάτισε θανάσιμα έναν πεζό.

Οι αστυνομικοί βρήκαν όμως τα γυαλιά του θύματος μέσα στο αμάξι, σύμφωνα με την ανάκριση που δημοσιεύτηκε πολύ πρόσφατα.

Το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της πολιτείας έδωσε στην κυκλοφορία το βίντεο από την ανάκριση του Jason Ravnsborg για το δυστύχημα της 12ης Σεπτεμβρίου 2020, που στέρησε τη ζωή στον 55χρονο Joseph Boever.

Η ανάκριση έγινε δύο μέρες μετά, όταν ενημέρωσαν τον εισαγγελέα ότι βρήκαν ένα ζευγάρι σπασμένων γυαλιών στο ντουλαπάκι του συνοδηγού.

Στη δεύτερη ανάκριση, στις 30 Σεπτεμβρίου, τον ρώτησαν ξανά για τα γυαλιά. «Είναι τα γυαλιά του Joe», του λέει ο ανακριτής, αναφερόμενος στο θύμα Boever, «αυτό σημαίνει ότι το πρόσωπό του χτύπησε στο παρμπρίζ σου».

«Δεν έχω δει αυτά τα γυαλιά μέχρι που μου τα δείξατε», είπε ο εισαγγελέας. Ο οποίος συνέχισε να αρνείται πως έχει δει τα γυαλιά. Είπε επίσης πως δεν κατάλαβε πως χτύπησε άνθρωπο εκείνη τη μέρα.

«Δεν τον είδα, δεν είδα τίποτα», επέμεινε ο Ravnsborg, «δεν ήξερα πως ήταν άνθρωπος μέχρι την επόμενη μέρα. Πίστεψα πως ήταν ελάφι».

Αυτό δήλωσε και τη μέρα του μοιραίου τροχαίου, πως είχε χτυπήσει ελάφι. Στον 44χρονο εισαγγελέα απαγγέλθηκαν κατηγορίες την προηγούμενη βδομάδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οδηγούσε το αμάξι του με το κινητό στο χέρι, βγαίνοντας από τον δρόμο και χτυπώντας τον πεζό.

https://www.youtube.com/watch?v=4Eyrux5CXdM&feature=emb_logo