Αμερικανικό πολεμικό πλοίο που είναι δεμένο στο λιμάνι του Σαν Ντιέγκο παλεύει με ξέσπασμα του κορονοϊού και το πλήρωμά του εμφανίζεται πανικόβλητο.

Αξιωματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν στο The Navy Times ότι τουλάχιστον 41 από τα 350 μέλη του πληρώματος του πλοίου USS Chafee, που έφτασε από τη Χαβάη στην Καλιφόρνια την προηγούμενη βδομάδα, είναι πλέον σε καραντίνα, είτε γιατί έχουν διαγνωστεί θετικοί είτε γιατί έχουν έρθει σε επαφή με τα κρούσματα.

Σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που εξασφάλισε η ιστοσελίδα, «το πλοίο παραμένει ικανό να φέρει σε πέρας την αποστολή του», όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του πλοίου, Sean Robertson.

Μόνο που να μέλη του πληρώματος που μίλησαν στο μέσο δήλωσαν πως στο εσωτερικό του καραβιού επικρατεί πανικός. Οι ίδιοι επιβεβαίωσαν τις αναφορές που θέλουν τους μάγειρες να ήταν οι πρώτοι που προσβλήθηκαν.

«Πριν φτάσουμε στο Σαν Ντιέγκο, είχαμε 7 ανθρώπους σε καραντίνα και οι 3 είχαν διαγνωστεί θετικοί, όλοι τους μάγειρες, οι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με όλο το πλήρωμα. Είμαστε σε πανικό», δήλωσαν ναύτες στο Navy Times.

Σύμφωνα με τον Robertson, το Ναυτικό δεν σκοπεύει να κάνει τεστ σε όλο το πλήρωμα. Αυτή η δήλωση έχει πανικοβάλει το πλήρωμα, καθώς όπως λένε τα μέτρα κοινωνικής απόστασης μέσα στο πλοίο δεν μπορούν να τηρηθούν.

Άλλοι ναύτες μίλησαν για τραγικές ελλείψεις σε προστατευτικό εξοπλισμό, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαίωσε ο Robertson…