Μία γυναίκα 48 ετών, που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία, διώκεται και έχει τεθεί υπό κράτηση αφού επισκέφθηκε 3 φορές τη Συρία, όπου ο γιος της πολεμούσε στις τάξεις μιας οργάνωσης τζιχαντιστών, ανέφερε σήμερα μια δικαστική πηγή.

Μια δικαστική έρευνα είχε ξεκινήσει στα τέλη Απριλίου για αυτή τη γυναίκα, που παρουσιάζεται ως προσηλυτισμένη και «πλήρως ριζοσπαστικοποιημένη» κι υποστηρίζει τους ενόπλους οι οποίοι διεξάγουν τον ιερό πόλεμο που μαίνεται στη Συρία εναντίον της κυβέρνησης του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Η 48χρονη, σύμφωνα με την ίδια δικαστική πηγή, είχε πραγματοποιήσει στο διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου και Απριλίου το τρίτο της ταξίδι στη Συρία κατά τη διάρκεια του οποίου είχε παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο.

Ο γιος της, από την άλλη, θεωρείται ύποπτος ότι πολεμά στη Συρία στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Βρίσκεται στο στόχαστρο μιας άλλης αντιτρομοκρατικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Παρίσι.

Η γυναίκα συνελήφθη τη 2α Ιουλίου και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Ένας ειδικός δικαστής διέταξε χθες την προσωρινή κράτησή της σύμφωνα με την πηγή.

Σύμφωνα με μια άλλη δικαστική πηγή, 58 δικαστικές διαδικασίες ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου σε υποθέσεις που συνδέονται με αναχωρήσεις προς τη Συρία περιλαμβανομένων 26 προκαταρκτικών ερευνών που έχουν ξεκινήσει υπό την επίβλεψη της εισαγγελίας αντιτρομοκρατίας και 32 δικαστικών ερευνών που έχουν αναλάβει τακτικοί ανακριτές. Οι έρευνες αυτές ενδέχεται να αφορούν 230 πρόσωπα, διαβεβαίωσε αυτή η πηγή.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ παρουσίασε σήμερα το πρωί στο υπουργικό συμβούλιο ένα νομοσχέδιο προκειμένου να ενισχυθεί η νομοθετική φαρέτρα με στόχο να αντιμετωπιστεί η αύξηση των αναχωρήσεων με προορισμό τη Συρία.