Την προσοχή των πολιτών συνέστησαν οι Αρχές στις Φιλιππίνες μπροστά στο φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και ο Καναδάς έχουν προειδοποιήσει τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στις Φιλιππίνες εξαιτίας των φόβων για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση.

Ο υπουργός Άμυνας της χώρας τόνισε ότι δεν έχει εντοπιστεί κάποια συγκεκριμένη και αναμενόμενη απειλή, αλλά ότι οι επιχειρήσεις των μυστικών υπηρεσιών έχουν εντατικοποιηθεί.

Οι δράσεις της Αλ Κάιντα περιορίζονται προς το παρόν σε μία μικρή περιοχή των νότιων Φιλιππίνων, αλλά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε όσους ταξιδεύουν ότι τρομοκρατικές επιθέσεις μπορεί να πραγματοποιηθούν και σε άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων και στη Μανίλα.

Η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες για το ενδεχόμενο επιθέσεων σε μέρη όπου συχνάζουν ξένοι στην πρωτεύουσα, όπως τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και τα συνεδριακά κέντρα.

Άλλοι πιθανοί στόχοι περιλαμβάνουν αγορές, πρεσβείες, νυχτερινά κέντρα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, κινηματογράφους, δημόσια μέσα μεταφοράς, σχολεία και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.