Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσε σήμερα ότι η δεύτερη ομάδα των παρατηρητών του, με την οποία είχε χάσει νωρίτερα σήμερα κάθε επαφή, κρατήθηκε για μερικές ώρες μετά την σύλληψή της κοντά σε ένα οδόφραγμα, το οποίο βρίσκεται σε περιοχή κοντά στο Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Ο ΟΑΣΕ δεν διευκρίνισε από ποιόν κρατήθηκε η δεύτερη αυτή ομάδα των παρατηρητών του.

Λίγο νωρίτερα σήμερα, ο διεθνής οργανισμός –ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει ότι έχει χάσει κάθε επαφή από χθες το βράδυ με μια άλλη ομάδα 4 παρατηρητών του που βρισκόταν στο Ντονέτσκ– είχε κοινοποιήσει ότι έχασε σήμερα το μεσημέρι κάθε επαφή και με μια δεύτερη ομάδα 11 παρατηρητών του κοντά στην πόλη αυτή.

Ωστόσο κατόπιν ανακοίνωσε ότι οι παρατηρητές της δεύτερης αυτής ομάδας κατάφεραν να επιστρέψουν νωρίς απόψε στο Ντονέτσκ αφού «κρατήθηκαν» για μερικές ώρες.

«Σήμερα γύρω στο μεσημέρι, η ειδική αποστολή παρατήρησης του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία έχασε κάθε επαφή με τα μέλη της ομάδας της που εδρεύει στο Ντονέτσκ. Η ομάδα βρισκόταν δυτικά της πόλης του Ντονέτσκ και κατευθυνόταν προς το Ντνιπροπετρόφσκ, όταν χάθηκε η επικοινωνία», διευκρίνιζε ο ΟΑΣΕ σε ανακοίνωσή του.

Αυτοί οι παρατηρητές «κρατήθηκαν», ανακοίνωσε στην συνέχεια, χωρίς να διευκρινίσει από ποιους.

«Γύρω στις 19:00 (και ώρα Ελλάδος), αποκαταστάθηκε η επαφή μαζί τους όταν η ομάδα τους επέστρεψε στο Ντονέτσκ», σημείωσε ο ΟΑΣΕ στην δεύτερη ανακοίνωσή του.

Η ομάδα αυτή «αποτελείται από 11 μέλη της ειδικής αποστολής παρατήρησης τα οποία επέβαιναν σε τρία οχήματα. Τους παρατηρητές τους σταμάτησαν σε ένα οδόφραγμα στην Μαρίνκα», διευκρίνισε ο διεθνής οργανισμός.

Όσον αφορά την πρώτη ομάδα, ο ΟΑΣΕ ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα ότι δεν έχει ακόμη “καμία επικοινωνία” με τους τέσσερις παρατηρητές που την απαρτίζουν.