Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαγνώστηκε με κορονοϊό, αφότου νόσησε με Covid-19 μία από τους στενότερους συνεργάτες του, η Hope Hicks.

Η αρρώστια του Τραμπ ήρθε μερικές μόνο εβδομάδες πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου και εκφράζονται ανοιχτά πια φόβοι για εκτροχιασμό της προεκλογικής του εκστρατείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times» για την κατάσταση της υγείας του προέδρου, μαθαίνουμε πως εμφανίζει «ήπια συμπτώματα» της νόσου και η εφημερίδα τον θέλει «ληθαργικό».

Υπνηλία βίωνε μάλιστα, μας λένε οι «Times», και στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση στο Νιου Τζέρσεϊ που παραβρέθηκε.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η εφημερίδα, ο πρόεδρος Τραμπ εμφανίζει συμπτώματα «σαν κρυολογήματος» και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Την Τετάρτη το βράδυ, επιστρέφοντας με το Air Force One από προεκλογική συγκέντρωση στη Μινεσότα, ο Τραμπ αποκοιμήθηκε στην πτήση.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως το σημερινό του πρόγραμμα ακυρώθηκε, την ίδια ώρα που κυβερνητικοί αξιωματούχοι συζητούν ήδη ένα σχέδιο θεραπείας για τον πλανητάρχη.

Κάποιοι θέλουν να μιλήσει στο έθνος, έστω και σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, καθησυχάζοντας τις ανησυχίες ότι δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει τις ΗΠΑ. Επισήμως πάντως τέτοια σχέδια δεν υπάρχουν για την ώρα.

Ο Τραμπ πέρασε τους προηγούμενους μήνες υποβαθμίζοντας τους φόβους από την πανδημία του κορονοϊού και αυτή τη βδομάδα προέβλεψε μάλιστα πως το τέλος της είναι κοντά.

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς υποβλήθηκε σε τεστ και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό