Ελπίδες ότι πλησιάζει στο τέλος του το θρίλερ με το Boeing των Malaysia Airlines, η τύχη του οποίου αγνοείται από τις 8 Μαρτίου, γεννά η ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Αυστραλίας για αντικείμενα που εντοπίστηκαν στα νερά δυτικά του Περθ και πιθανώς να σχετίζονται με το χαμένο αεροσκάφος.

Αεροσκάφος AP-3C Orion της Πολεμικής Αεροπορίας της Αυστραλία βρίσκεται ήδη στο σημείο αυτό,  περίπου 3.000 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ στον Ινδικό Ωκεανό, και άλλα αεροσκάφη κατευθύνονται εκεί. Ένα εμπορικό πλοίο αλλάζει την πορεία του και αναμένεται να φθάσει στην περιοχή σε λίγες ώρες.

«Νέες και αξιόπιστες πληροφορίες έχουν έρθει στο φως σε σχέση με την έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines στο νότιο Ινδικό Ωκεανό» δήλωσε ο Άμποτ στην αυστραλιανή βουλή.

Το ένα από τα δύο αντικείμενα υπολογίζεται στα 24 μέτρα και το δεύτερο είναι μικρότερο. «Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή, βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια κατά διαστήματα», δήλωσε ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της Αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα.

Οι αρχές της Μαλαισίας υπογράμμισαν την ανάγκη να επαληθευτούν τα στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα οι αυστραλιανές αρχές. «Κάθε ένδειξη είναι και μια ελπίδα»,  δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν. Ωστόσο «πρέπει να διαθέτουμε συνοχή. Θέλουμε να εξακριβώσουμε, θέλουμε να επαληθεύσουμε», τόνισε.

Την ίδια ώρα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι ελπίζει η Αυστραλία να μπορεί να στείλει πλοία και αεροσκάφη το συντομότερο δυνατόν στην περιοχή για να ερευνήσουν τα δύο αυτά αντικείμενα που επιπλέουν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, τα οποία ίσως ανήκουν στο αεροσκάφος.

Δείτε τις φωτογραφίες 

Δείτε όλες τις εξελίξεις για το εξαφανισμένο αεροπλάνο