Θετικός στον νέο κορονοϊό βρέθηκε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν (Robert O’Brien), σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg και με μία πηγή που έχει γνώση της κατάστασης.

Ο Ο’ Μπράιν έχει απομονωθεί στο σπίτι του και εργάζεται εξ αποστάσεως, αφού μολύνθηκε από τον ιό σε μια οικογενειακή εκδήλωση, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η ρεπόρτερ του Bloomberg, Τζένιφερ Τζέικομπς.

Αυτό σημαίνει ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου γίνεται το πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος στο επιτελείο του Τραμπ που προσβλήθηκε από τον ιό, ο οποίος συνεχίζει να σαρώνει τις ΗΠΑ.

«Έχει ήπια συμπτώματα και έχει τεθεί σε αυτοαπομόνωση, εργάζεται από ασφαλή τοποθεσία. Δεν υπάρχει κίνδυνος έκθεσης του προέδρου ή του αντιπροέδρου (στον κορονοϊό). Η δουλειά του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας συνεχίζεται αδιάλειπτα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Επίσης, διαβεβαιώνει ότι το προσωπικό του εξετάζεται τακτικά για τον νέο κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Μάιο είχε εντοπιστεί άλλο ένα κρούσμα, ένας στρατιωτικός που εργάζεται στον Λευκό Οίκο, ενώ θετική είχε βρεθεί και η εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου Μάικ Πενς.