Σε ξέσπασμα βίας εξελίχθηκε διαδήλωση στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας κατά της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους και σε ακόμα τουλάχιστον τριάντα πόλεις αλλά στο Σάο Πάολο η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα να σημειωθούν βίαια επεισόδια και να γίνουν τουλάχιστον εκατό συλλήψεις.

Η αντίθεση στη φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου κλιμακώθηκε μεταξύ των ασθενέστερων οικονομικά Βραζιλιάνων που πιστεύουν πως δεν φτάνουν ως αυτούς τα οφέλη από την ταχεία οικονομική ανάπτυξη της χώρας, σημειώνει η Daily Mail.

«Είμαστε κατά των εκατομμυρίων που δαπανώνται για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι λεφτά που θα μπορούσαν να επενδυθούν στην υγεία, την παιδεία, τις μεταφορές και τη στέγαση», δήλωσε ένας φοιτητής που συμμετείχε στις διαδηλώσεις.

«Αν δεν έχουμε δικαιώματα δεν θα γίνει Κύπελλο. Και όταν λέω δικαιώματα εννοώ το δικαίωμα του λαού σε αξιοπρεπείς δημόσιες υπηρεσίες», πρόσθεσε.

Τουλάχιστον χίλιοι πολίτες συμμετείχαν στη διαδήλωση του Σάο Πάολο φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό και πλακάτ. Καθώς όμως πλησίαζαν το κέντρο της πόλης η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, ορισμένοι επιτέθηκαν σε ένα άδειο περιπολικό ενώ το όχημα ενός πολίτη τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ εκείνος οδηγούσε.


Δείτε τις φωτογραφίες…