Ακόμη ένα βίντεο αστυνομικής ακραίας βίας εναντίον Αφροαμερικάνων στις ΗΠΑ ήρθε στη δημοσιότητα, ενώ η χώρα συγκλονίζεται από διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Όπως αναφέρει το CNN, σε βίντεο από κάμερες που έχουν ενσωματωμένες στις στολές τους, φαίνονται δύο αστυνομικοί στην Ατλάντα να τραβούν βίαια έξω από το αυτοκίνητό τους δύο φοιτητές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.

Οι δύο αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους μετά τη δημοσίευση του οπτικού υλικού.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνεται η ομάδα των αστυνομικών οι οποίοι φορούσαν εξοπλισμό για διαδηλώσεις, να περικυκλώνουν το όχημα, που είχε οδηγό τον νεαρό και συνοδηγό την κοπέλα. Στη συνέχεια τραβάνε έξω την κοπέλα και χρησιμοποιούν τέιζερ για να ακινητοποιήσουν τον νεαρό, αφού πρώτα σπάνε το τζάμι του αυτοκινήτου. Χρησιμοποιούν χειροπέδες για να δέσουν τη γυναίκα, κρατώντας την στο έδαφος. Οι δύο φοιτητές δεν φαίνεται να αντιστέκονται, αντιθέτως η κοπέλα φωνάζει τρομαγμένη καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού.

Ένας ρεπόρτερ ανέφερε μάλιστα ότι οι αστυνομικοί έσκασαν και τα λάστιχα του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τη New York Post, την ανακοίνωση της απόλυσης των δύο εκπροσώπων των δυνάμεων ασφαλείας έκανε η δήμαρχος της Ατλάντα, Keisha Lance Bottoms, η οποία τόνισε ότι η απόφαση πάρθηκε σε συνεργασία με την Erika Shields, επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, αφού πρώτα είχαν εξετάσει το υλικό από τις κάμερες, που είχε προηγουμένως «κεντρίσει» το ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

«Η χρήση ακραίας και υπερβολικής βίας δεν είναι ποτέ ανεκτή» είπε η δήμαρχος, ενώ η Shields αποκάλεσε το υλικό από τις κάμερες «πραγματικά σοκαριστικό να βλέπει κάποιος».

Η επικεφαλής της αστυνομίας της Ατλάντα δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Πίστευα ότι το υλικό από τις κάμερες θα προσέφερε μία μεγαλύτερη εικόνα που θα εκλογίκευε γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Έχοντας όμως περάσει όλο το απόγευμα με τη δήμαρχο να βλέπουμε το βίντεο εξοντωτικά, ήξερα ότι δεν είχα άλλη επιλογή από το να απολύσω τους υπαλλήλους».