Δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί και 29 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και αρκετοί έφηβοι, σε προεκλογική συγκέντρωση για το δεύτερο κύκλο των εκλογών που θα γίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η αστυνομία στη Γουινέα άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών χθες σκοτώνοντας δύο υποστηρικτές του υποψηφίου Σελού Νταλάν Ντιαλό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, νεαροί υποστηρικτές της Ένωσης Δημοκρατικών Δυνάμεων της Γουιάνας πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών και η Αστυνομία αντέδρασε ρίχνοντας προειδοποιητικές βολές και κατόπιν άνοιξε πυρ με πραγματικά πυρά.

Ο επικεφαλής της εθνικής επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Αλιού Μπάρι είπε ότι ανασύρθηκαν δύο σοροί, πληροφορία που δεν την επιβεβαίωσε η Αστυνομία, ενώ κατήγγειλε και την απόπειρα βιασμού γυναικών από αστυνομικούς.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν πριν διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στον οποίο λαμβάνουν μέρος ο Ντιαλό, που κατέλαβε 43% των ψήφων στον πρώτο γύρο την 27η Ιουνίου, και ο Αλφά Κοντέ, που είχε συγκεντρώσει 18%.

Οι σχέσεις των υποστηρικτών του Ντιαλό και των υπηρεσιών ασφαλείας γίνονται όλο και πιο τεταμένες όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών.