Στην είσοδό του στέκονται ένοπλοι φρουροί, οι οποίοι υποβάλλον τον επισκέπτη σε σωματικό έλεγχο. Η αλήθεια είναι ότι η σκηνή αυτή δεν προδιαθέτει για ξέγνοιαστες βουτιές στις πισίνες και παιχνίδια στις νεροτσουλήθρες του θαλάσσιου πάρκου που άνοιξε τις πόρτες του μόνο σε άνδρες στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ,οι κατασκευαστές του πάρκου που στοίχισε πέντε εκατομμύρια δολάρια είναι από τους λίγους που δεν περίμεναν να φθάσει το 2014 που είναι προγραμματισμένη η αποχώρηση των ξένων δυνάμεων για να ασχοληθούν με το μέλλον της χώρας.
Πριν από περίπου έναν χρόνο ο Μαχμούντ Νατζάφι, ένας από τους μάνατζερ και μετόχους του Θαλάσσιου Πάρκου, και οι τρεις συνέταιροί του προχώρησαν στη συγκεκριμένη επένδυση των χρημάτων τους και κατασκεύασαν έναν χώρο 2.300 τμ που βρίσκεται κοντά στο κτίριο του κοινοβουλίου.
Βέβαια, σε μία πόλη όπου ο μέσος μισθός είναι περίπου 50 δολάρια την εβδομάδα, ένα τμήμα της ανερχόμενης μεσαίας τάξης μπορεί μόνο να πληρώσει τα 9 δολάρια για την είσοδο στο Πάρκο.
Ο δημοφιλής χώρος, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 1.000 πελάτες ταυτόχρονα, διαθέτει εστιατόριο, σάουνα, πολυτελή παιχνιδότοπο για τα μικρά αγόρια αλλά και για τα κορίτσια στα οποία επιτρέπεται να συνυπάρχουν με τα συνομήλικα αγόρια μέχρι περίπου τα δέκα χρόνια τους.
Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν έχουν προοδεύσει στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης σε αυτή την υπερβολικά συντηρητική μουσουλμανική κοινωνία, αλλά οι περισσότερες εξακολουθούν να φορούν την ολόσωμη μπούρκα που τους επέβαλε το καθεστώς των ταλιμπάν, το οποίο κυβερνούσε τη χώρα από το 1996 ως το 2001.