Στη θάλασσα έπεσαν τα βαλλιστικά «αντικείμενα» που ανίχνευσαν τα ρωσικά ραντάρ, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο πηγές στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ρωσικά ραντάρ στο Αρμαβίρ κατέγραψαν την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από το κέντρο της Μεσογείου προς τα ανατολικά. 

Το Russia Today προσδιόρισε την εκτόξευση στις 06:16 GMT, 9:16 ώρα Ελλάδας.

Το RIA Novosti μετέδωσε πως για το περιστατικό ενημερώθηκε ήδη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Sergey Shoigu.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο όταν ερωτήθηκε από το Reuters.

Η πρεσβεία της Συρίας στη Μόσχα δεν έχει μέχρι στιγμής πληροφορίες για το περιστατικό ενώ και η ρωσική πρεσβεία στη Συρία, σύμφωνα με το Itar Tass, δεν έχει κάποια ένδειξη για επίθεση με πυραύλους ή εκρήξεις στη Δαμασκό.

Άγνοια για οποιαδήποτε εκτόξευση πυραύλων στην ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Το σύστημα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης της Συρίας δεν εντόπισε πυραύλους να πλήττουν το συριακό έδαφος, σύμφωνα με πηγή τω συριακών δυνάμεων ασφαλείας, την οποία επικαλείται το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Μανάρ.

Σύμφωνα με μια άλλη πληροφορία, η κρατικά ελεγχόμενη τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη σε αγωγό αερίου κοντά στην περιοχή Ντιέρ Εζουρ.

Ο αγωγός αυτός καταλήγει στο Λίβανο και – σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από το συριακό καθεστώς- τροφοδοτεί και το Ιράν και το Ιράκ. Η συριακή τηλεόραση μεταδίδει ότι η έκρηξη ίσως προκαλέσει προβλήματα στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών περιοχών της Συρίας.