«Δεν μπορεί, δεν μπορεί, κάπου θα συναντηθούμε» τραγούδησαν πριν από 30 χρόνια η Γλυκερία με τον Γιάννη Μηλιώκα, ένα άσμα που ταιριάζει… γάντι με τους Ντόναλντ Τραμπ και Μπόρις Τζόνσον, οι οποίοι κάποια στιγμή έπρεπε να φωτογραφηθούν μαζί κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, που είναι και οικοδεσπότης της συνόδου, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, έδωσαν επιτέλους τα χέρια μρποστά στις κάμερες, με σχεδόν 24 ώρες καθυστέρηση και η Daily Mail σχολίασε το γεγονός με τον εξής τίτλο: «Επιτέλους μαζί».

Η αργοπορημένη κίνηση έγινε -σύμφωνα με το βρετανικό Μέσο- για πολιτικούς λόγους. Επίσης, αναφέρεται ότι ο Τζόνσον δεν ήθελε να σφίξει το χέρι του Τραμπ, μετά τις δηλώσεις του ότι δεν ανακατεύεται στη βρετανική πολιτική σκηνή, καθώς δεν ήθελε να δώσει τροφή για σχόλια στους επικριτές του.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός συνάντησε χθες το βράδυ τον Αμερικανό πρόεδρο και όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο αποφεύγει να φωτογραφηθεί μαζί του, απάντησε ότι φωτογραφηθεί με όλους τους ηγέτες του ΝΑΤΟ… αργότερα.

«Είχαμε μία πολύ καλή συνάντηση και συζητήσαμε το μέλλον του ΝΑΤΟ, τι συμβαίνει στην Συρία και άλλα θέματα ασφαλείας», δήλωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο Τζόνσον.

Η φωτογραφία αυτή ήρθε την ώρα που οι Τόρις φοβούνται ότι ο πάντα απρόβλεπτος πρόεδρος μπορεί με κάποιον… μαγικό τρόπο να εκτροχιάσει την προεκλογική εκστρατεία, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη εκλογική μάχη.