Την ώρα που οι απολύσεις είναι πια κοινός τόπος, ένα κύμα από αυτές δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη πως η επιχείρηση είναι έτοιμη να ναυαγήσει.

Μπορεί ωστόσο να σημαίνει πως περισσότερες απολύσεις είναι καθ’ οδόν.

Να λοιπόν τι μας συμβουλεύουν οι ειδικοί να κάνουμε αν ζήσαμε ένα τέτοιο τραγικό γεγονός και επιβιώσαμε για να το διηγηθούμε…

Ακόμα και αν επιβίωσες από ένα τέτοιο κύμα, κράτα το βιογραφικό σου ενημερωμένο και παρακολούθησε την αγορά εργασίας. Αυτό συμβουλεύει η Amanda Augustine, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού στην TopResume, να είσαι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο.

Μάθε αν υπάρχει εταιρικό πλάνο για περισσότερες απολύσεις. Το γεγονός ότι συνέβη αυτό το κύμα δείχνει πως κάτι δεν πάει καλά με το υπάρχον business plan της επιχείρησης, λέει ο Marc Cenedella, ιδρυτής και αφεντικό της εταιρίας ευρέσεως εργασίας Ladders. Αν διαισθάνεσαι πως όλα βαίνουν στην τύχη και δεν υπάρχει σχέδιο για ανατροπή του κλίματος, άρχισε να κοιτάς αλλού, συμβουλεύει.

Δες πώς άλλαξε η εταιρία μετά τις απολύσεις. Εκτιμάται η δουλειά σου ή κανείς δεν ενδιαφέρεται πια; Ψάξε για σημάδια που δείχνουν ότι τα πράγματα θα επιδεινωθούν, όπως κλειστές πόρτες, τονίζει χαρακτηριστικά η ειδικός Lynn Taylor και συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Tame Your Terrible Office Tyrant»…