Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από χθες τις βόρειες και κεντρικές περιφέρειες της Ιταλίας κόστισε τη ζωή σε τρεις γυναίκες από την Κίνα. Οι άτυχες γυναίκες ηλικίας 32, 42 και 50 χρονών αντίστοιχα ξεκίνησαν με όχημα μικρού κυβισμού για τη δουλειά τους και παγιδεύτηκαν μέσα σε ανισόπεδη διάβαση που πλημμύρισε.

Στη Γένοβα και τις κοντινές πόλεις Βαράτσε και Κογκολέντο χείμαρροι υπερχείλισαν και σε κεντρικούς δρόμους η στάθμη του νερού ξεπέρασε το ένα μέτρο, αναγκάζοντας τους οδηγούς να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους.

Στο Βαράτσε οι πυροσβέστες βοήθησαν δεκάδες οικογένειες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κυρίως ισόγεια διαμερίσματα, τα οποία είχαν πλημμυρίσει.

Η πολιτική προστασία έχει ζητήσει τη συνδρομή όλων των υπόλοιπων περιφερειών της βόρειας Ιταλίας και έχει ζητηθεί από όλους τους εθελοντές να είναι σε επιφυλακή. Ο μεγαλύτερος φόβος αφορά τώρα τον κίνδυνο κατολισθήσεων, ενώ σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, το κύμα κακοκαιρίας θα εξακολουθήσει να πλήττει πολλές περιοχές της βόρειας και της κεντρικής Ιταλίας, τουλάχιστον έως αύριο το απόγευμα.