Καταυλισμός με περισσότερους από 7.000 εκτοπισμένους στη βόρεια Συρία θα εκκενωθεί και γίνονται συνομιλίες για τη μετακίνηση κι άλλου καταυλισμού στον οποίο διαμένουν 13.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οικογένειες μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, μετά τον βομβαρδισμό και των δύο, ανακοίνωσαν σήμερα οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές στη βόρεια Συρία.
Οι καταυλισμοί στη Μαμπρούκα και την Αΐν Ίσα, επισημαίνουν στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές της Συρίας, δεν γλίτωσαν από τους κινδύνους της τουρκικής επίθεσης που άρχισε αυτήν την εβδομάδα.
Ο καταυλισμός της Μαμπρούκα, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την τουρκική μεθόριο, θα εκκενωθεί και οι άνθρωποι που διαμένουν εκεί θα μετακινηθούν στον καταυλισμό της Αλ Αρίσα, που βρίσκεται νότια της πόλης Χασακέ, διευκρινίζουν οι αρχές αυτές στην ανακοίνωσή τους, στην οποία σημειώνουν ότι στον δεύτερο καταυλισμό στην Αΐν Ίσα βρίσκονται 785 συγγενείς μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
«Τώρα διεξάγονται συνομιλίες με τους αρμόδιους φορείς για να βρεθεί μια λύση ή μια εναλλακτική τοποθεσία για την μετακίνηση του καταυλισμού», καταλήγουν οι αρχές αυτές στην ανακοίνωσή τους.
Την ίδια ώρα οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι 22 από τους μαχητές τους σκοτώθηκαν προχθές Τετάρτη και χθες Πέμπτη κατά την επίθεση της Τουρκίας και των συμμαχικών της συριακών ανταρτικών δυνάμεων.
Η Στοκχόλμη θα πιέσει για εμπάργκο όπλων στην Άγκυρα
Στο μεταξύ, το σουηδικό κοινοβούλιο, όπως μετέδωσε το κρατικό σουηδικό ραδιόφωνο, αποφάσισε σήμερα ότι η Σουηδία θα ασκήσει πίεση κατά τη συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ για να επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση εμπάργκο όπλων σε βάρος της Τουρκίας.
Η σουηδή υπουργός Εξωτερικών Αν Λίντε καταδίκασε χθες, Πέμπτη, τη στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.
«Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποσταθεροποιεί την κατάσταση και υπάρχει κίνδυνος να έχει σοβαρές ανθρωπιστικές συνέπειες, όχι μόνο για τους Κούρδους. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να ασχοληθεί αμέσως με το θέμα», ανέφερε η Λίντε στο Twitter.