Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ριάντ, Σαουδική Αραβία, Ειδυλλιακό σκηνικό με φόντο την πετρελαϊκή κρίση

Αυτοκίνητα περνούν μπροστά από τον Πύργο του Βασιλιά, στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, στον απόηχο των επιθέσεων στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας, την οποία οι ΗΠΑ αποδίδουν στο Ιράν. Το σκηνικό αυτό είχε και οικονομικές συνέπειες, με την τιμή του πετρελαίου να αυξάνεται σημαντικά.

Μπαχάμες, Καραϊβική, Η ηρεμία μετά την καταστροφική καταιγίδα

Μια σημαία των Μπαχαμών στέκει αγέρωχη, δεμένη σε ένα φυτό, ανάμεσα στα ερείπια που άφησε ο τυφώνας Ντόριαν. Το καιρικό φαινόμενο έπληξε με σφοδρότητα τα βόρεια τμήματα της χώρας, αφήνοντας πίσω του 50 νεκρούς, πολλούς αγνοούμενους, αλλά και χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν σχεδόν τα πάντα. Πλέον, οι κάτοικοι προσπαθούν να μπουν ξανά στους ρυθμούς της ζωής που είχαν πριν την καταστροφή.

Μεσόγειος Θάλασσα, Ευρώπη, Η ελπίδα γεννιέται και στις πιο δύσκολες συνθήκες

Ένα βρέφος μόλις πέντε ημερών από το Καμερούν, κοιμάται μέσα σε ένα αυτοσχέδιο καλάθι μέσα στο Ocean Viking. Το μωράκι, η μητέρα του και τα δύο αδελφάκια του ήταν ανάμεσα στους 109 ανθρώπους που διασώθηκαν από το πλοίο με νορβηγική σημαία.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία, Ο «Απίθανος Κατσούφης» Μπόρις Τζόνσον

Διαδηλωτές έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο, πραγματοποιούν κινητοποίηση κατά της απόφασης του Μπόρις Τζόνσον για αναστολή λειτουργίας του Κοινοβουλίου, δύο εβδομάδες πριν από την αναχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δικαστές θα εκδώσουν την απόφασή τους την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ το πλακάτ «Απίθανος Σαλκ (Κατσούφης)» και η καρικατούρα του Χαλκ, είναι σαφές «καρφί» κατά του Βρετανού πρωθυπουργού.

Χαράρε, Ζιμπάμπουε, Η τελευταία κατοικία σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής

Το φέρετρο του Ρόμπερτ Μουγκάμπε, συνοδεύεται από στρατιωτικούς, καθώς αναχωρεί για την τελευταία κατοικία του πρώην προέδρου της Ζιμπάμπουε, στην πρωτεύουσα Χαράρε. Αρχηγοί κρατών της Αφρικής και οι απεσταλμένοι συγκεντρώθηκαν για να που το τελευταίο «αντίο», στο τέλος μιας εποχής για τη χώρα.

Αμαζόνιος, Βραζιλία, Η σοφία που πρέπει να ανακτήσει ο άνθρωπος

Μια κουκουβάγια στέκεται σε ένα καμένο πεδίο, σε μια περιοχή που απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από την Μπραζίλια, η οποία έχει γίνει κάρβουνο από τις καταστροφικές φωτιές στον Αμαζόνιο. Η Βραζιλία βρίσκεται εν μέσω της ξηρότερης περιόδου του 2019, καθώς οι θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, ενώ τα κατεστραμμένα από τις φλόγες δάση κάνουν πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα. Το σύμβολο της σοφίας έρχεται να δείξει στον άνθρωπο ότι κάτι πρέπει να ανακτήσει…

Ριάου, Ινδονησία, Μάχη σε πύρινο μέτωπο και με τις αναθυμιάσεις

Πυροσβέστες ρίχνουν νερό για να σβήσουν τη δασική πυρκαγιά στην επαρχία Ριάου της Ινδονησίας. Στις φλόγες τυλίχθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες εκτάρια γης στη Σουμάτρα και το νησί Μπόρνεο, εξαπλώνοντας ένα πυκνό και επιβλαβές για την υγεία νέφος στη Νοτιοανατολική Ασία .

Ότσο Ρίος, Τζαμάικα, Υποβρύχια κατάδυση για τη σωτηρία των κοραλλιών

Ένας δύτης ξετυλίγει σειρές κοραλλιών σε ένα κοραλλιογενές φυτώριο μέσα στον βυθό, στο Ότσο Ρίος της Τζαμάικα. Αυτό το ιδιότυπο υποβρύχιο νηπιαγωγείο, χρησιμοποιείται ως τρόπος διάσωσης των κοραλλιογενών υφάλων στην περιοχή, που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ευρώπη, Η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου ξεκίνησε ξανά

Οι ποδοσφαιρικές διασυλλογικές διοργανώσεις στην Ευρώπη έκαναν σέντρα για τη σεζόν 2019-20, με το Champions League -κατά κύριο λόγο- και το Europa League να καθηλώνουν τους φιλάθλους σε όλη τη γηραιά ήπειρο, αλλά και εκτός αυτής. Στιγμές όπως η «απογείωση» του Ζοσέ Σα στο ματς του Ολυμπιακού με την Τότεναμ και η… τρέλα του Άνχελ ντι Μαρία στο ματς της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Ρεάλ Μαδρίτης θα συνοδεύσουν τους δύο θεσμούς μέχρι τα τέλη Μαΐου του επόμενου έτους.

Πόλη του Μεξικού, Μεξικό, Φόρος τιμής στα 10.000 θύματα των 8,1 Ρίχτερ

Στρατιώτες κρατούν μια τεράστια μεξικανική σημαία, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την 34η επέτειο του φονικού σεισμού του 1985, στην πόλη Πόλη του Μεξικού, με τα 8,1 Ρίχτερ να οδηγούν στον θάνατο 10.000 ανθρώπους και πολλές ακόμη χιλιάδες άστεγους.