Τρόμο προκαλεί η είδηση πως ένας καλλιτέχνης από το Μίτσιγκαν πέθανε μετά από εκδήλωση σπάνιου ιού (εγκεφαλίτιδα ιπποειδών), ο οποίος προκλήθηκε από δάγκωμα κουνουπιού, μέσα σε μόλις εννιά ημέρες και ενώ πριν από αυτό «ήταν απόλυτα υγιής».

Ο Γκρεγκ ΜακΤσέσνι (Gregg McChesney), 64 ετών, πέθανε στις 19 Αυγούστου μετά από τη μόλυνση που του προκάλεσε το έντομο, σύμφωνα με το News 8 και όπως αναμεταδίδει η New York Post. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αυτός είναι ο τρίτος θάνατος που προκαλείται στα νοτιοδυτικά της πολιτείας από την ασθένεια αυτή μέσα στο 2019.

Ο αδελφός του θύματος, Μαρκ ΜακΤσέσνι, δήλωσε ότι ο αδελφός του «ήταν ένα απόλυτα υγιές, ευτυχισμένο άτομο και μέσα σε διάστημα εννέα ημερών έχασε τη μάχη. Ξαφνικά είχε μια επιπλοκή στην υγεία του και το επόμενο στάδιο ήταν να μπει στην Εντατική, από την οποία δεν βγήκε ποτέ».

Η ανατολική εγκεφαλίτιδα ιπποειδών, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, μπορεί να προσβάλει ανθρώπους όλων των ηλικιών προκαλώντας πυρετό, πονοκεφάλους, εγκεφαλικές λοιμώξεις, ενώ μπορεί να αποβεί και θανατηφόρα, όπως στην περίπτωση του ΜακΤσέσνι.