Τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δημοσιογραφικός κλάδος εξέθεσε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, η ηγεσία της Ένωσης Συντακτών Κύπρου σε συνάντηση που είχαν σήμερα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων που έχουν περάσει στην ανεργία και στις σημαντικές μειώσεις μισθών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Αντώνης Μακρίδης ζήτησε τη στήριξη της πολιτείας, ώστε οι δημοσιογράφοι να μπορούν να συνεχίσουν ανεπηρέαστα την αποστολή τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συμφωνώντας στην ανάγκη διασφάλισης του ανεπηρέαστου των δημοσιογράφων προς όφελος της πολυφωνίας και της δημοκρατίας στον τόπο, ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση του κλάδου.

Είπε, ότι θα επιδιώξει την ένταξη των άνεργων πτυχιούχων δημοσιογράφων στο πρόγραμμα, το οποίο έχει ήδη εξαγγελθεί για επανεκκίνηση της οικονομίας.

Επιπλέον, το πρόβλημα των ανέργων δημοσιογράφων θα εξεταστεί στα πλαίσια του Προγράμματος Απασχόλησης Ανέργων, δηλαδή της κρατικής επιδότησης για πρόσληψή τους.

Επίσης, θα αναζητηθούν μέτρα ενίσχυσης των Μέσων μαζικής ενημέρωσης, μέσω των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Στήριξης.

Για το σκοπό αυτό, θα γίνει νέα συνάντηση της Ένωσης συντακτών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο στις προσεχείς βδομάδες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήγγειλε την αύξηση από 10 σε 25 χιλιάδες ευρώ της χορηγίας, την οποία το κράτος παραχωρεί για τη συντήρηση και βελτίωση του Μουσείου Τύπου και τις πολιτιστικές δραστηριότητες της Ένωσης Συντακτών.