Να σταματήσει άμεσα την απειλητική της δραστηριότητα κάλεσε σήμερα τη Βόρεια Κορέα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, χαιρετώντας ταυτόχρονα τις προσπάθειες της Νότιας Κορέας να επιδιώξει τον διάλογο προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση στην κορεατική χερσόνησο.

Ο Ράσμουσεν, ο πρώτος επικεφαλής του ΝΑΤΟ που επισκέπτεται τη Νότια Κορέα, επανέλαβε την καταδίκη εκ μέρους της Συμμαχίας της «προκλητικής ρητορικής και δραστηριότητας» της Πιονγκγιάνγκ που «συνιστά σοβαρή απειλή προς την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα».

«Καλώ τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει άμεσα αυτές τις πράξεις και την επιδίωξη της απόκτησης όπλων μαζικής καταστροφής που παραβιάζει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Επιδοκιμάζω τη Νότια Κορέα για την επιδίωξη ειρηνικής λύσης μέσω του διαλόγου», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Σεούλ.

Η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γουέν-Χι είπε χθες στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ότι σκοπεύει να ξεκινήσει τον διάλογο με την Βόρεια Κορέα για την αποκλιμάκωση της έντασης μετά τις αλλεπάλληλες απειλές της Πιονγκγιάνγκ κατά της Σεούλ και του συμμάχου της των ΗΠΑ.