Με την συμμετοχή του πρώτου αντιπροέδρου της σερβικής κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και ελάχιστη επιδίωξη να περιέλθει ο έλεγχος των δικαστηρίων και της αστυνομίας στο Βόρειο Κόσοβο στην ένωση σερβικών δήμων, θα συνεχιστούν αύριο στις Βρυξέλλες οι συνομιλίες Βελιγραδίου-Πρίστινας.

«Η συμμετοχή του Βούτσιτς στις αυριανές διαπραγματεύσεις με την Πρίστινα δηλώνει την ενότητα που κυριαρχεί στη σερβική ηγεσία και στοχεύει στην επίτευξη της βέλτιστης λύσης για τους Σέρβους», δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, εξερχόμενος για λίγο από τις συνομιλίες στο Βελιγράδι, που έχουν στόχο της καλύτερη προετοιμασία της αντιπροσωπείας που θα σταλεί στις Βρυξέλλες.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης του Κοσόβου ότι δεν πρόκειται να κάνουν υποχωρήσεις, ο κ. Νίκολιτς τόνισε ότι «αυτό που επιδιώκει η Πρίστινα ποτέ δεν θα γίνει αποδεκτό».

Ο πρόεδρος της Σερβίας, σκιαγραφώντας τη στάση που θα τηρήσει η σερβική ηγεσία, ανέφερε ότι «το ελάχιστο που θα επιδιώξει είναι να περιέλθει ο έλεγχος των δικαστηρίων και της αστυνομίας στην ένωση σερβικών δήμων».

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κ. Νίκολιτς εκτίμησε ότι «αύριο, στις Βρυξέλλες, τίποτα δεν θα είναι τελειωτικό».