Για απόφαση τιμωρίας του κυπριακού λαού μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος στην κρατική τηλεόραση, επισημαίνοντας ότι η σημερινή κατάσταση είναι χειρότερη και από αυτή που έζησε η μεγαλόνησος μετά τον Αττίλα και εκτιμώντας ότι, στο τέλος της εφαρμογής των επώδυνων μέτρων του μνημονίου, οι συμπατριώτες του με το «έτσι θέλω» των Ευρωπαίων θα μείνουν με τον μισό μισθό τους…

Ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι «ασφαλώς» και οι δραματικές μέρες που ζει και πάλι η Κύπρος, είναι πιο σκληρές από το 1974, «παρόλο που τότε 180 χιλιάδες πρόσφυγες έφυγαν γυμνοί, δεν έφεραν τα ρούχα τους, ήρθαν με κοντά και ούτε με παπούτσια, σχεδόν γυμνοί. Μερικοί που είχαν και χρήματα τα φύλαξαν στο σπίτι τους και έφυγαν χωρίς χρήματα. Και μέσα σε 10 χρόνια, φύγαν από τις σκηνές είχαν όλοι σπίτια, αξιοπρεπή, μπήκε όλος ο πληθυσμός μέσα. Υπήρξε μια σύμπνοια μια αλληλοβοήθεια. Βοηθήσαμε τους πρόσφυγε και βγήκαν από τη μιζέρια».

Παρατήρησε δε ότι «βέβαια τότε είχαν κόψει στο 50% όλους τους μισθούς» και σημείωσε ότι «τώρα δεν το δέχονται, αλλά πιστεύω ότι αν φτάσουμε στο τέλος και είναι τα πάντα αρνητικά, εκεί θα καταλήξουμε, με το ½ του μισθού ή μας αρέσει ή δεν μας αρέσει».

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr