Η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει τα 108 χρόνια της και το υπουργείο Άμυνας της γειτονικής χώρας έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχετικά καλομονταρισμένο βίντεο, με εντυπωσιακές στιγμές από τις δραστηριότητες των μαχητικών και αεροσκαφών υποστήριξης, καθώς και των ακροβατικών σμηνών που διαθέτει.

Σε αυτό δίνεται έμφαση στην «καλοκουρδισμένη» πολεμική μηχανή της αεροπορίας που διαθέτει η Άγκυρα, τουλάχιστον στις ασκήσεις τους στόχους.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στην ιστοσελίδα news.gr, μέχρι και πριν από λίγο δεν είχε παρατηρηθεί κάποια δραστηριότητα στο Αιγαίο. Κληθείς να σχολιάσει σχετικά πιλότος σε μονάδα του Αιγαίου, απάντησε λακωνικά και με νόημα, ως εξής: «Ζωή να ‘χουν, να γεμίζουν τα σκοπευτικά μας».

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα το πρωί, ένα μαχητικό F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας συνετρίβη στην αεροπορική βάση της Μαλάττειας. Οι δύο χειριστές χρησιμοποίησαν με επιτυχία τα εκτινασσόμενα καθίσματα και διεσώθηκαν. Σε κάθε περίπτωση, η απώλεια μαχητικού την ημέρα της γιορτής δεν είναι ό, τι καλύτερο…