Το θείο δράμα του Γολγοθά ενέπνευσε έναν Καναδό για την ερώτηση της ζωής του, καθώς καιροφυλακτούσε εδώ και καιρό για δρώμενο με τόσο πολύ κόσμο.

«Μαύρο Ναζωραίο» το λένε και είναι το παράξενο άγαλμα ενός σκουρόχρωμου Ιησού Χριστού που κουβαλάει τον Σταυρό του Μαρτυρίου.

Είναι έργο ενός άγνωστου μεξικανού καλλιτέχνη του 16ου αιώνα που βρήκε τον δρόμο του ως τη Μανίλα των Φιλιππίνων το 1606, πυροδοτώντας έκτοτε μια τεράστια λιτανεία στις 9 Ιανουαρίου.

Στην περιφορά του αγάλματος επικρατεί το αδιαχώρητο κάθε χρόνο, καθώς το ξύλινο άγαλμα θεωρείται θαυματουργό και λέγεται πως όποιος καταφέρει να το αγγίξει θα βρει ίαση και τύχη.

Πάνω από 15 εκατ. πιστοί καθολικοί συγκεντρώνονται στη Μανίλα για την περιφορά του αγάλματος, για τόσο κόσμο μιλάμε.

Παρά τη συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή των θείων παθών, ο πιστός χριστιανός Christian Genese θεώρησε την περίσταση κατάλληλη για να κάνει πρόταση γάμου στην καλή του Khristine Orpiano. Γιατί έτσι το ήθελε αυτή. Ή σχεδόν έτσι.

«Του είχα ζητήσει αν μου κάνει ποτέ πρόταση γάμου, θα ήθελα να τη δουν κι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε η έκπληκτη κοπέλα που δεν εννοούσε φυσικά να επικρατεί πανδαιμόνιο κατά την ευτυχή συγκυρία. «Δεν περίμενα να το φτάσει στα άκρα και να μου κάνει πρόταση μπροστά σε τόσο πολύ κόσμο».

Το ζευγάρι από τη Σασκάτσουαν του Καναδά είχε πάει στις Φιλιππίνες ειδικά για τη λιτανεία του «Μαύρου Ναζωραίου», καθώς εκείνος είχε ήδη κάτι άλλο κατά νου. Το θέμα το δημοσιοποίησαν πολύ πρόσφατα οι ίδιοι…