Ο νέος γύρος του διαλόγου Βελιγραδίου – Πρίστινας, σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαρτίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και του Κοσόβου, Ίβιτσα Ντάτσιτς και Χασίμ Θάτσι αντίστοιχα, θα συναντηθούν στις 4 Μαρτίου στο γραφείο της ύπατης εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια Κάθριν Άστον, δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Τα θέματα που θα εξεταστούν στον έκτο γύρο του διαλόγου είναι οι σερβικοί θεσμοί στο βόρειο Κόσοβο.
Ο τεχνικός διάλογος Βελιγραδίου – Πρίστινας σε επίπεδο ομάδων εργασίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου του Κοσόβου, είναι ήδη σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

Οι ομάδες εργασίας του Κοσόβου και της Σερβίας άρχισαν στις Βρυξέλλες να εξετάζουν σχέδιο συμπερασμάτων για τη διάλυση των παράλληλων δομών της Σερβίας στο βόρειο Κόσοβο, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τριμπούνα» της Πρίστινας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ,στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι επικεφαλής των ομάδων εργασίας που μετέχουν στις τεχνικές διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, Εντίτα Ταχίρι και Ντέγιαν Παβίτσεβιτς, προετοιμάζουν σχέδιο συμπερασμάτων, στο οποίο αναμένεται να καταλήξουν οι δύο πρωθυπουργοί στη συνάντησή τους στις 4 Μαρτίου.

Τα θέματα που συζητούν οι δύο αντιπροσωπείες, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης του Κοσόβου στην εφημερίδα, είναι η διάλυση των παράλληλων δομών, η εκ νέου λειτουργία των δικαστηρίων, η οργάνωση εκλογών στους δήμους του βορείου Κοσόβου και η σύνδεση των σερβικών δήμων.