Η Σλοβενία σημείωσε νέο ρεκόρ στην τουριστική της κίνηση το 2012, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε κατά 2%, σε ετήσια βάση, και διαμορφώθηκε στα 3,23 εκατομμύρια άτομα.

Παράλληλα, αύξηση κατέγραψαν και οι διανυκτερεύσεις τουριστών κατά 1% (9,4 εκατομμύρια άτομα), με τους ξένους τουρίστες να είναι 6% περισσότεροι σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας τουρισμού και προώθησης των επενδύσεων “Spirit Slovenia”, που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του εθνικού Γραφείου Στατιστικής για τον τουρισμό, ο αριθμός των ξένων τουριστών στη Σλοβενία το 2012 αυξήθηκε στα 2,1 εκατομμύρια άτομα.

Παρά το γεγονός δε ότι η εγχώρια τουριστική κίνηση κατέγραψε μείωση της τάξεως του 3%, εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης στη χώρα, οι τουρίστες από τη Γερμανία και την Αυστρία ήταν αυξημένοι κατά 9% και 8% αντίστοιχα.

Ισχυρή ανοδική τάση κατεγράφη και στους αριθμούς των τουριστών από τη Ρωσία (36% περισσότερες διανυκτερεύσεις), την Ολλανδία (26%), την Ιαπωνία (19%), την Κίνα (38% περισσότεροι επισκέπτες και 8% περισσότερες διανυκτερεύσεις), γεγονός που, όπως αναφέρει η αρμόδια υπηρεσία, δίνει μεγάλη δυναμική για το μέλλον.