Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών ο πρώτος αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούλιν, εκφράζοντας, ωστόσο, την ελπίδα πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

«Το ερώτημα που μου τίθεται τώρα είναι εάν η κυβέρνηση θα είναι παρούσα το επόμενο διάστημα ή όχι. Εάν οι θεσμοί μπορέσουν να εργαστούν, τότε είναι σημαντικό να μην κάνουμε πειράματα με την ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων ή με την προσέλκυση επενδύσεων. Εάν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν, μπορούμε να διεξάγουμε νέες εκλογές και να σχηματίσουμε νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία», δήλωσε ο κ. Βούτσιτς.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές μετά τη λήψη ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ο κ. Βούτσιτς απάντησε ότι θα ήταν καλό εάν μπορέσει τελικά η Σερβία να λάβει ημερομηνία.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης χαρακτήρισε σημαντική την ενίσχυση των θεσμών στη Σερβία, επισημαίνοντας πως αυτό γίνεται και ακόμη και αυτοί που δεν συμπαθούν την τωρινή κυβέρνηση το παραδέχονται.

«Ό,τι συμβαίνει στη Σερβία είναι δύσκολο και δυσάρεστο, αλλά τα πράγματα αντιμετωπίζονται μία και καλή», ανέφερε ο κ. Βούτσιτς.